08:35 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Τη βεβαιότητά του πως οι εργασίες για τον Nord Stream 2 θα ολοκληρωθούν παρά τις αμερικανικές κυρώσεις εκφράζει ο Αλεξάντερ Νόβακ.

Οι προσπάθειες των ΗΠΑ να «τορπίλίσουν» έναν από τους μεγαλύτερους αγωγούς φυσικού αερίου στον κόσμο, τον Nord Stream 2, είναι ιδιαίτερα βίαιες, τονίζει ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, Αλεξάντερ Νόβακ.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, ότι η Μόσχα και οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες έχουν αφήσει τις διαφορές τους για να καταπολεμήσουν από κοινού την προκλητική αμερικανική συμπεριφορά.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι RBC τη Δευτέρα, ο κ. Νόβακ τόνισε ότι «το όπλο των κυρώσεων δεν βασίζεται στην ελεύθερη αγορά, αν και οι ΗΠΑ φαίνεται πάντα να επιμένουν ότι βασίζεται εκεί».

«Οι χώρες που συμμετέχουν στην υλοποίηση του έργου -οι ευρωπαϊκές χώρες και οι επιχειρήσεις τους- εξακολουθούν να υποστηρίζουν το έργο. Με αυτήν την υποστήριξη, είμαι βέβαιος ότι θα ολοκληρωθεί» συμπλήρωσε ο Ρώσος πολιτικός.

Οι εργασίες για τον αγωγό, ο οποίος θα συνδέει τις περιοχές πεδία φυσικού αερίου της Σιβηρίας με καταναλωτές στη Δυτική Ευρώπη, συνεχίστηκε αμετάβλητα τις τελευταίες εβδομάδες, παρά τη δέσμη νέων κυρώσεων και την απειλή για ακόμη περισσότερες.

Ο Nord Stream 2 είναι κοινό έργο ύψους 10,5 δισ. δολαρίων μεταξύ της ρωσικής Gazprom, της γερμανικής Uniper και Wintershall, της αυστριακής OMV, της γαλλικής Engie και της βρετανοολλανδικής Royal Dutch Shell.

Όταν ολοκληρωθεί ο Nord Stream 2 θα μπορεί να μεταφέρει έως 55 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου τον χρόνο από τη Ρωσία στη Γερμανία, διπλασιάζοντας τη χωρητικότητα του υπάρχοντος δικτύου Nord Stream.

Tags:
ΕΕ, κυρώσεις, Ρωσία, ΗΠΑ, αγωγός φυσικού αερίου, φυσικό αέριο, αγωγός, Nord Stream 2
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK