20:22 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1062)
0 41
Βρείτε μας

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της πανδημίας του κορονοϊού στη Ρωσία ανέρχονται σε περισσότερα από 3,2 εκατομμύρια, ενώ οι νεκροί φτάνουν σχεδόν τους 59.000.

Η ρωσική κυβέρνηση θα εξετάσει το ενδεχόμενο ανάπτυξης και διανομής νέων εγγράφων για όσους έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, σε μια προσπάθεια μείωσης των κινδύνων που συνδέονται με τα διεθνή ταξίδια.

Σε μια σειρά οδηγιών προς αξιωματούχους, που δημοσιεύθηκαν στα τέλη του 2020, ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή να εξεταστεί η πιθανότητα «έκδοσης πιστοποιητικών σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί κατά της COVID-19 χρησιμοποιώντας ρωσικά εμβόλια, με σκοπό να επιτρέψουν στους πολίτες να ταξιδέψουν πέρα ​​από σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας και εκείνων άλλων χωρών».

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν έχει επιφορτιστεί για την εφαρμογή των συστάσεων και στις 20 Ιανουαρίου θα αναφερθεί στο πώς εξελίσσονται οι διαδικασίες.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών, που εκπροσωπεί 290 αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο, υποστήριξε την ιδέα των «διαβατηρίων εμβολιασμού» και αναπτύσσει το δικό της ψηφιακό σύστημα για να παρακολουθεί ποιος έχει εμβολιαστεί κατά του ιού.

Στη Μόσχα υπάρχουν πάνω από 70 εμβολιαστικά κέντρα, ενώ τουλάχιστον 800.000 άνθρωποι έχουν λάβει την πρώτη δόση του ρωσικού Sputnik V, του πρώτου καταγεγραμμένου εμβολίου κατά της COVID-19 στον κόσμο.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1062)
Tags:
εξωτερικό, πτήσεις, πτήση, ταξίδι, Βλαντίμιρ Πούτιν, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK