14:17 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1063)
0 60
Βρείτε μας

Τη συνεργασία Ρωσίας και Γερμανίας στη μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού συζήτησαν ο Βλαντίμιρ Πούτιν και η Άνγκελα Μέρκελ.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ συζήτησαν τη συνεργασία των δύο χωρών στη μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού, με έμφαση στις πιθανές προοπτικές μιας κοινής παραγωγής εμβολίων, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

«Ζητήματα που αφορούν τη συνεργασία στη μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού συζητήθηκαν με έμφαση στις πιθανές προοπτικές μιας κοινής παραγωγής εμβολίων. Συμφωνήθηκε ότι ο διάλογος στο συγκεκριμένο ζήτημα θα συνεχιστεί μεταξύ των Υπουργείων Υγείας και άλλων εξειδικευμένων υπηρεσιών των δύο χωρών» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Επίσης, σύμφωνα με το Κρελμίνο, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία βάσει όσων έχουν συμφωνηθεί από το «Σχήμα της Νορμανδίας» (στο οποίο συμμετέχουν Γαλλία, Γερμανία, Ρωσία και Ουκρανία), ενώ αντάλλαξαν ευχές για τη νέα χρονιά.

Υπενθυμίζεται ότι το ρωσικό Sputnik V ήταν το παγκοσμίως πρώτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού που καταχωρήθηκε για έκτακτη χρήση στις 11 Αυγούστου του 2020.

Οι κλινικές δοκιμές ολοκληρώθηκαν τον Νοέμβριο με το επίπεδο αποτελεσματικότητας να φτάνει στο 91,4%.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1063)
Tags:
COVID-19, πανδημία, εμβόλιο, κορονοϊός, Άνγκελα Μέρκελ, Βλαντίμιρ Πούτιν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK