20:38 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1062)
0 40
Βρείτε μας

«Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V επέδειξε υψηλή αποτελεσματικότητα και ασφάλεια κατά τη διάρκεια των κλινικών δοκιμών και του μαζικού εμβολιασμού» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας της Ρωσίας.

Το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού Sputnik V επιδεικνύει υψηλό επίπεδο αποτελεσματικότητας και ασφάλειας κατά τη διάρκεια των δοκιμών και του εθνικού εμβολιασμού, σύμφωνα με τον Ρώσο αναπληρωτή υπουργό Υγείας Βίκτορ Φισένκο.

«Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V επέδειξε υψηλή αποτελεσματικότητα και ασφάλεια κατά τη διάρκεια των κλινικών δοκιμών και του μαζικού εμβολιασμού» δήλωσε ο Φισένκο.

Όπως υπογράμμισε, «η απόφαση για την καταχώρηση του εμβολίου ελήφθη λόγω της υψηλής του αποτελεσματικότητας, καθώς και της πληροφόρησης για την ασφάλεια της πλατφόρμας των φορέων αδεονοϊών, που χρησιμοποιήθηκε για την ανάπτυξη εμβολίων του Ινστιτούτου Γκαμαλέγια». 

Ο Φισνέκο επισήμανε ότι η απόφαση ήταν λογική εν μέσω πανδημίας, καθώς έδωσε την ευκαιρία στον ρωσικό πληθυσμό, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, να προστατευτεί από τον ιό.

«Παρόμοιος τρόπος χρησιμοποιήθηκε από τις ξένες Αρχές στις ΗΠΑ, στην ΕΕ και στο Ηνωμένο Βασίλεια. Η χρήση των εμβολίων της Pfizer, της Moderna και της AstraZeneca γίνεται παράλληλα με τις συνεχιζόμενες κλινικές δοκιμές» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας της Ρωσίας.

«Το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού Sputnik V έχει δοκιμαστεί διεξοδικά, μέσω ενός μηχανισμού που αργότερα παραλήφθηκε από παραγωγούς ξένων εμβολίων» δήλωσε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Γκαμαλέγια Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ

Η απάντηση έρχεται σε συνέχεια των δηλώσεων που έγιναν στην Ελλάδα από την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

«Θα πρέπει να πούμε ότι τα υψηλά ποσοστά του εμβολιασμού σε ορισμένες χώρες έχουν δημιουργηθεί γιατί αυτές οι χώρες, όπως η Ρωσία ή η Κίνα, είχαν την τόλμη και φυσικά πήραν το ρίσκο να εφαρμόσουν σε ευρεία κλίμακα, εμβόλια τα οποία δεν είχαν τελειώσει τις κλινικές τους μελέτες που απαιτούνται», είχε τονίσει χαρακτηριστικά η κα. Θεοδωρίδου.
Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1062)
Tags:
Ρωσία, COVID-19, πανδημία, κορονοϊός, εμβόλιο, Sputnik V
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK