12:43 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου για τους δύο επόμενους μήνες, υποδέχτηκε θερμά ο Αλεξάντερ Νόβακ.

Την επιπρόσθετη περικοπή της παραγωγής πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας για την μείωση των υπερβολικών αποθεμάτων στην αγορά, χαιρέτισε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, κάνοντας λόγο μάλιστα για «πρωτοχρονιάτικο δώρο».

«Αυτό που έχει παρουσιαστεί στην αγορά πετρελαίου σήμερα, δηλαδή η μείωση των αποθεμάτων της Σαουδικής Αραβίας με ταχύτερο ρυθμό φαίνεται πως είναι ένα δώρο Πρωτοχρονιάς. Και, φυσικά, πιστεύουμε ότι η Σ. Αραβία συμβάλλει πολύ στην αποκατάσταση του φυσιολογικού επιπέδου των αποθεματικών στις παγκόσμιες αγορές» επεσήμανε ο κ. Νόβακ σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση του Οργανισμού Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟPEC+).

Μάλιστα, πρόσθεσε πως η ζήτηση πετρελαίου αυξάνεται εν μέσω των αβεβαιοτήτων που σχετίζονται με τον κορονοϊό και η Ρωσία επιθυμεί την σταδιακή και προσεκτική άνοδο του συγκεκριμένου παραγωγικού κλάδου.

«Η ζήτηση σταδιακά ανακάμπτει, παρά όλες τις αβεβαιότητες και παρά τα lockdown. Αλλά μπορούμε να δούμε ότι τα lockdown δεν είναι τόσο δύσκολα σήμερα. Επομένως, σίγουρα, πιστεύουμε ότι στο μέλλον χρειαζόμαστε σταδιακά - λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση της αγοράς - να προχωρήσουμε προς τα εμπρός για να αποκαταστήσουμε την παραγωγή που έχει μειωθεί πολύ σε σύγκριση με το κανονικό μας επίπεδο. Και αυτή είναι η επιθυμία όλου του τομέα αλλά και των πετρελαϊκών εταιρειών» επεσήμανε ο Ρώσος πολιτικός.

Νωρίτερα σήμερα, ο Σουδάραβος υπουργός Ενέργειας δήλωσε ότι θα μειώσει οικειοθελώς την παραγωγή πετρελαίου κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως για τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, αυξάνοντας έτσι την ημερήσια παραγωγή του σε 8,225 εκατομμύρια βαρέλια, ενώ άλλα μέλη του ΟPEC + συμφώνησαν επιπλέον να μειώσουν 425.000 βαρέλια ημερησίως κατά την ίδια περίοδο.

Tags:
Σαουδική Αραβία, Ρωσία, παραγωγή πετρελαίου, αγωγός πετρελαίου, αργό πετρέλαιο, Πετρέλαιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK