02:30 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1089)
0 50
Βρείτε μας

Η πρώτη παρτίδα του εμβολίου παραδόθηκε στη Σερβία σιτς 30 Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι η χώρα ενέκρινε το εμβόλιο χωρίς πρόσθετες κλινικές δοκιμές.

Το ρωσικό ταμείο άμεσων επενδύσεων (RDIF) και η σερβική κυβέρνηση συμφώνησαν στην προμήθεια με δύο εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Sputnik V κατά του κοορνοϊού.

Όπως έγινε γνωστό, ο εμβολιασμός του πληθυσμού με το Sputnik V άρχισε σήμερα, Τετάρτη, στη Σερβία.

Η συμφωνία των δύο πλευρών διασφαλίζει τον εμβολιασμό 1 εκατομμυρίων ανθρώπων. «Η προμήθεια του Sputnik V θα επιτρέψει στη Σερβία να έχει ποικιλία του χαρτοφυλακίου εμβολίων κατά του κορονοϊού. Το εμβόλιο που θα δοθεί στη Σερβία θα παραχθεί από τους συνεργάτες του RDIF στην Ινδία, την Κίνα, τη Νότια Κορέα και άλλες χώρες» σημειώνεται.

Ο επικεφαλής του Ταμείου Κίριλ Ντμιτρίεφ δήλωσε ότι Ρωσία και Σερβία έχουν μακρά συνεργασία και «στηρίζουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης στη μάχη κατά του κορονοϊού με το Sputnik V. Το εμβόλιο βασίζεται σε καλά μελετημένη πλατφόρμα ανθρώπινων αδενοϊών που έχει αποδειχθεί ασφαλής».

​Από την πλευρά τους, ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας Αλεξάντρ Βούλιν και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ίβιτσα Ντάτσιτς έκαναν το εμβόλιο την Τετάρτη. Σύμφωνα με τον Ντάτσιτς τα κυβερνητικά στελέχη επιλέγουν να εμβολιαστούν με διαφορετικά εμβόλια για να στηρίξουν τον εμβολιασμό.

Σημειώνεται ότι το Sputnik V ήταν το πρώτο κατά του κορονοϊού που καταχωρήθηκε παγκοσμίως. Το ρωσικό εμβόλιο έχει αποτελεσματικότητα 92% με βάση τις κλινικές δοκιμές 16.000 συμμετεχόντων που έλαβαν και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1089)
Tags:
κορονοϊός, COVID-19, Σερβία, Sputnik V
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK