22:15 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 10
Βρείτε μας

«Η δημοκρατία στις ΗΠΑ έχει εκτροχιαστεί» τόνισε ο προεδρεύων της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της ρωσικής άνω Βουλής.

Οι εικόνες βίας στην Ουάσινγκτον κατέστησαν σαφές πως η δημοκρατία των Ηνωμένων Πολιτειών έχει εκτροχιαστεί, κάτι που σημαίνει πως οι ΗΠΑ δεν έχουν, πλέον, τη νομιμοποίηση να υπαγορεύει πολιτικές σε άλλες χώρες, είπε ο Κόνσταντιν Κοσάτσεβ, ο προεδρεύων της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της ρωσικής άνω Βουλής.

Υποστηρικτές του απερχόμενου Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εισέβαλαν εντός του Καπιτωλίου, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη συνεδρίαση για την επικύρωση της νίκης του Τζο Μπάιντεν. Τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

«Ο εορτασμός της δημοκρατίας έχει τελειώσει. Δυστυχώς, αυτός είναι ο πάτος» έγραψε στο Facebook, τονίζοντας πως οι ΗΠΑ δεν έχουν πλέον το δικαίωμα να χαρτογραφούν τις παγκόσμιες εξελίξεις.

Ο Ρώσος νομοθέτης αναφέρθηκε στους παράγοντες που –σύμφωνα με τον ίδιο– οδήγησαν στην κρίση στην Ουάσινγκτον. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι «η ηττημένη στις εκλογές πλευρά είχε περισσότερους από αρκετούς λόγους για να κατηγορήσει τους νικητές για διαστρεβλώσεις».

Tags:
Καπιτώλιο, εισβολή, ΗΠΑ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK