22:00 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1058)
0 22
Βρείτε μας

Ο Μητροπολίτης του Βολοκολάμσκ Ιλαρίων καλεί τους πολίτες να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού, καθώς όπως τονίζει, «είναι μέχρι στιγμής το πιο αποτελεσματικό εργαλείο ενάντια στην τρομερή πανδημία».

Καθένας που δεν έχει αντιρρήσεις θα πρέπει να εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού ώστε να περιοριστεί η πανδημία το συντομότερο δυνατόν» δήλωσε ο Μητροπολίτης του Βολοκολάμσκ Ιλαρίων, επικεφαλής του τμήματος του Πατριαρχείου Μόσχας, που είναι υπεύθυνο για τις διεθνείς σχέσεις. 

«Πιστεύω ότι ότι το εμβόλιο του κορονοϊού είναι μέχρι στιγμής το πιο αποτελεσματικό εργαλείο ενάντια στην τρομερή πανδημία που έχει πέσει πάνω μας. Και νομίζω ότι όσο πιο γρήγορα και πιο πολλοί άνθρωποι εμβολιαστούν, το γρηγορότερο θα νικήσουμε αυτή την τρομερή μάστιγα. Πιστεύει ότι δεν έχουμε άλλη εναλλακτική εκτός από τα εμβόλια αυτή τη στιγμή. Επομένως, προτείνω ότι ο καθένας που μπορεί και δεν έχει αντιφάσεις, θα πρέπει να εμβολιαστεί» δήλωσε ο Μητροπολίτης Ιλαρίων στο τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 24.

Όπως δήλωσε, έκανε το εμβόλιο τον περασμένο Αύγουστο.

Τονίζοντας ότι υπάρχουν χώρες που απέρριψαν το ρωσικό εμβόλιο για πολιτικούς λόγους, κάλεσε για στενότερη διεθνή συνεργασία στην ανάπτυξη και την προμήθεια των εμβολίων, «καθώς αφορά τις ζωές των ανθρώπων».

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία έχει καταχωρήσει δύο εμβόλια κατά του κορονοϊού, το Sputnik V, που αναπτύχθηκε από το μοσχοβίτικο Ινστιτούτο Γκαμαλέγια και πήρε άδεια για έκτακτη χρήση τον Αύγουστο και το EpiVacCorona, που δημιουργήθηκε από το ερευνητικό κέντρο Vector στη Σιβηρία.

Τον Δεκέμβριο, η Ρωσία ξεκίνησε τον μαζικό εμβολιασμό των πολιτών της κατά του κορονοϊού.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1058)
Tags:
COVID-19, Μητροπολίτης Ιλαρίων, Ρωσία, κορονοϊός, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK