17:32 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1142)
0 42
Βρείτε μας

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναμένει να παραλάβει τα πλήρη δεδομένα για το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναμένει να παραλάβει τα πλήρη δεδομένα από το ρωσικό Ινστιτούτο Γκαμαλέγια για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού Sputnik V μέχρι το τέλος του μήνα, προκειμένου να δημοσιεύσει τις συστάσεις του για χώρες και οργανισμούς, όπως δήλωσε η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια Μαριάντζελα Σιμάο.

«Βρισκόμαστε στη διαδικασία λήψης των πλήρων δεδομένων από την AstraZeneca, το Ινστιτούτο Σέρουμ και αναμένουμε να παραλάβουμε τα επιπλέον δεδομένα από το Γκαμαλέγια, που είναι ο παραγωγός του ρωσικού εμβολίου πριν το τέλος Ιανουαρίου. Τα προϊόντα αυτά αξιολογούνται αυτή τη στιγμή από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας» δήλωσε η Σιμάο.

H Ρωσία έχει καταχωρήσει δύο εμβόλια κατά του κορονοϊού, το Sputnik V, που αναπτύχθηκε από το μοσχοβίτικο Ινστιτούτο Γκαμαλέγια και πήρε άδεια για έκτακτη χρήση τον Αύγουστο και το EpiVacCorona, που δημιουργήθηκε από το ερευνητικό κέντρο Vector στη Σιβηρία.

Τον Δεκέμβριο, η Ρωσία ξεκίνησε τον μαζικό εμβολιασμό των πολιτών της κατά του κορονοϊού.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1142)
Tags:
πανδημία, COVID-19, Ρωσία, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, κορονοϊός, εμβόλιο, Sputnik V
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK