09:51 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1089)
0 102
Βρείτε μας

Ψήφο εμπιστοσύνης στο «Sputnik V» δίνει το Bloomberg καθώς, σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή (08/01), αναφέρει τους λόγους για τους οποίους πρέπει να εμπιστευτούμε το ρωσικό εμβόλιο κατά της νόσου COVID-19.

Το εμβόλιο «Sputnik V» κατά της νόσου COVID-19 έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του πλανήτη και το δίκτυο Bloomberg, σε εκτενές αφιέρωμά του σε αυτό, την Παρασκευή (08/01), κατονομάζει τους λόγους που πρέπει να εμπιστευθούμε το ρωσικό προϊόν.

Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος αναφέρει ότι η Ρωσία, χάρη στο «Sputnik V», είναι ένας από τους πέντε κατασκευαστές εμβολίων με τις οποίες έχουν υπογραφεί συμβόλαια προπαραγγελίας για συγκεκριμένο αριθμό δόσεων.

Ακόμα, γίνεται λόγος για το ότι το «Sputnik V» πέρασε την τρίτη φάση κλινικών δοκιμών και το ποσοστό αποτελεσματικότητας του εμβολίου που μετρήθηκε σε κάθε ενδιάμεσο στάδιο κατά την ανάλυση δεδομένων, υπερέβη το 90% και στις τρεις περιπτώσεις.

Στο δημοσίευμα, επίσης, σημειώνεται η συνεργασία της Ρωσίας με την αγγλο-σουηδική εταιρεία AstraZeneca για τη δημιουργία ενός συνδυασμένου εμβολίου κατά της νόσου COVID-19 με τη χρησιμοποίηση ενός από τα συστατικά του «Sputnik V» και ενός από εκείνα του εμβολίου AZD1222, που αναπτύχθηκε από την AstraZeneca σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Μάλιστα, ο δημοσιογράφος, Σαμ Φαζέλι, μεταξύ άλλων, τονίζει:

«Όλα αυτά τα γεγονότα μαζί, ακόμα και παρά την απουσία (σ.σ. δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά) από τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών της τρίτης φάσης, είναι λόγοι για να πιστέψουμε ότι το εμβόλιο "Sputnik V" μπορεί να είναι τόσο ισχυρό όσο τα ανάλογα που αναπτύχθηκαν από τα δυτικά εργαστήρια».

Επιπλέον, ο ίδιος δείχνει να προτιμά το «Sputnik V» έναντι του εμβολίου «CoronaVac», που αναπτύχθηκε από την κινεζική εταιρεία Sinovac, καθώς για το τελευταίο εκφράζει τις επιφυλάξεις του.

Υπενθυμίζεται ότι το «Sputnik V» είναι το πρώτο εγγεγραμμένο εμβόλιο στον κόσμο για την πρόληψη της νόσου COVID-19 και αναπτύχθηκε από το Κέντρο Έρευνας «Γκαμαλέγια».

Το «Sputnik V» βασίζεται στη μελετημένη και δοκιμασμένη πλατφόρμα ανθρώπινων αδενοϊικών φορέων και προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως είναι η ασφάλεια, η αποτελεσματικότητα και η απουσία μακροπρόθεσμων αρνητικών συνεπειών.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1089)
Tags:
Ρωσία, Sputnik V, COVID-19, εμβόλιο, κορονοϊός, πανδημία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK