09:46 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1929)
0 11
Βρείτε μας

Το ρωσικό παρατηρητήριο Υγείας Rospotrebnadzor ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκε στη Ρωσία το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης του κορονοϊού από τη Βρετανία.

Η Ρωσία κατέγραψε το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης του κορονοϊού, που εντοπίστηκε στη Μεγάλη Βρετανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Κυριακή, η επικεφαλής του ρωσικού παρατηρητηρίου Υγείας, Rospotrebnadzor, Τατιάνα Πόποβα.

«Ένα άτομο έχει τη νέα μετάλλαξη του κορονοϊού» δήλωσε η Πόποβα στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 1, σχολιάζοντας τη διαδικασία ελέγχου όσων έχουν αφιχθεί στη Ρωσία από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σημειώνεται ότι το νέο στέλεχος του κορονοϊού, που εντοπίστηκε στη Μεγάλη Βρετανία, ονομάστηκε Β.1.1.7.

Η συγκεκριμένη μετάλλαξη του ιού πιστεύεται ότι είναι πιο μεταδοτική, αλλά όχι πιο θανατηφόρα από τις προηγούμενες παραλλαγές και έχει ήδη εντοπιστεί σε τουλάχιστον 33 χώρες και τουλάχιστον σε πέντε πολιτείες των ΗΠΑ.

Σε μια πρόσφατη μελέτη, ερευνητές στο Imperial College του Λονδίνου, στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, στην υπηρεσία Δημόσιας Υγείας Αγγλίας, στο Ινστιτούτο Wellcome Sanger, στο πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ και η COVID-19 Genomics UK Consortium χρησιμοποίησαν στατιστική ανάλυση, ώστε να αξιολογήσουν τη σχέση μεταξύ μετάδοσης και συχνότητας της νέας παραλλαγής σε διάφορες περιοχές.

Oι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα άτομα κάτω των 20 ετών αποτελούν υψηλότερο ποσοστό περιπτώσεων Β.1.1.7, το οποίο η μελέτη αποκαλεί «παραλλαγή ανησυχίας» (VOC- variant of concern), από τις αντίστοιχες μεταλλάξεις VOC.

Παρά τα ευρήματα, οι ερευνητές εξακολουθούν να δηλώνουν ότι είναι πολύ νωρίς για τον «προσδιορισμό του μηχανισμού πίσω από αυτήν την αλλαγή».

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1929)
Tags:
COVID-19, πανδημία, μετάλλαξη, Ρωσία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK