12:32 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1138)
0 10
Βρείτε μας

Οι διαβουλεύσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για έκτακτη χρήση του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού Sputnik V θα πραγματοποιηθούν στο τέλος Ιανουαρίου, σύμφωνα με τον σύμβουλο του υπουργείου Υγείας της Ρωσίας.

Ο πρώτος γύρος των διαβουλεύσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για να δοθεί στο ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού, Sputnik V, έγκριση για επείγουσα χρήση, θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Ιανουαρίου, όπως δήλωσε ο σύμβουλος του υπουργείου Υγείας της Ρωσίας, Σεργκέι Γκλαγκόλεφ.

«Οι πρώτες διαβουλεύσεις των ειδικών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την αίτηση του εμβολίου Sputnk V για την άδεια επείγουσας χρήσης, θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου» τόνισε ο Γκλαγκόλεφ.

Σημειώνεται ότι την περασμένη Παρασκευή η  αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του ΠΟΥ, Μαριάντζελα Σιμάο, είχε δηλώσει ότι ο Οργανισμός αναμένει να παραλάβει τα πλήρη δεδομένα από το ρωσικό Ινστιτούτο Γκαμαλέγια για το Sputnik V μέχρι το τέλος του μήνα.

«Βρισκόμαστε στη διαδικασία λήψης των πλήρων δεδομένων από την AstraZeneca, το Ινστιτούτο Σέρουμ και αναμένουμε να παραλάβουμε τα επιπλέον δεδομένα από το Γκαμαλέγια, που είναι ο παραγωγός του ρωσικού εμβολίου πριν το τέλος Ιανουαρίου. Τα προϊόντα αυτά αξιολογούνται αυτή τη στιγμή από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας» δήλωσε η Σιμάο.

H Ρωσία έχει καταχωρήσει δύο εμβόλια κατά του κορονοϊού, το Sputnik V, που αναπτύχθηκε από το μοσχοβίτικο Ινστιτούτο Γκαμαλέγια και πήρε άδεια για έκτακτη χρήση τον Αύγουστο και το EpiVacCorona, που δημιουργήθηκε από το ερευνητικό κέντρο Vector στη Σιβηρία.

Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο, η Ρωσία ξεκίνησε τον μαζικό εμβολιασμό των πολιτών της κατά του κορονοϊού.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1138)
Tags:
COVID-19, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, Ρωσία, πανδημία, κορονοϊός, εμβόλιο, Sputnik V
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK