01:24 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1140)
0 50
Βρείτε μας

Η ελαφρότερη εκδοχή του ρωσικού εμβολίου Sputnik V κατά του κορονοϊού μπαίνει στη φάση των κλινικών δοκιμών σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Υγείας.

Το Υπουργείο Υγείας της Ρωσίας ενέκρινε τις κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο Sputnik Light κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με το σχετικό μητρώο του υπουργείου.

«Sputnik Light-2020: Ανοιχτές κλινικές δοκιμές ασφάλειας Sputnik Light, αποδοχής και ανοσοποιητικής απόκρισης για την πρόληψη της λοίμωξης από κορονοϊό» γράφει το έγγραφο.

Οι δοκιμές θα περιλαμβάνουν 150 εθελοντές και αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 31 Δεκεμβρίου.

H εκδοχή του εμβολίου που προστατεύει από τα σοβαρά συμπτώματα

Η ελαφρότερη εκδοχή του ρωσικού εμβολίου Sputnik V κατά του κορονοϊού θα εξασφαλίσει πως ακόμη και εάν κάποιος μολυνθεί από τον ιό, δεν θα υποφέρει από σοβαρά συμπτώματα, διαβεβαίωσε το Ινστιτούτο Ερευνών «Gamaleya», που ανέπτυξε το εμβόλιο. 

«Εάν κάποιος αρρωστήσει, ήταν από το ελαφρύ εμβόλιο, δεν θα έχουν σοβαρά συμπτώματα. Ο ιός δεν θα φτάσει στους πνεύμονες, θα έχει μόνο ένα ελαφρύ κρυολόγημα» σημείωσε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ.

Η ελαφρύτερη αυτή εκδοχή θα απαιτεί τη λήψη μίας και όχι δύο δόσεων, που πρέπει να κάνουν όσοι θέλουν την κλασική εκδοχή του εμβολίου.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1140)
Tags:
Ρωσία, δοκιμή, πανδημία, κορονοϊός, εμβόλιο, Sputnik V
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK