09:04 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 40
Βρείτε μας

Η Παλαιστίνη έγινε η πρώτη χώρα της Μέσης Ανατολής, η οποία καταχώρησε το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V κατά του κορονοϊού.

Η Παλαιστίνη έγινε η πρώτη χώρα της Μέσης Ανατολής που καταχώρησε το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V κατά του κορονοϊού, όπως ενημέρωσε ο επικεφαλής του ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), Κίριλ Ντμιτρίεφ.

«Η υψηλή αποτελεσματικότητα και ποιότητά του δημιουργούν αύξηση του ενδιαφέροντος σε περισσότερες και περισσότερες χώρες. Αυτό μεταφράζεται σε με ευρύτερη γεωγραφική κατανομή της καταχώρισης, μεταφοράς και παραγωγής. Είμαστε χαρούμενοι καθώς πλην των χωρών της Ευρώπης, της Αφρικής, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής, το Sputnik V θα είναι παρόν και στη Μέση Ανατολή. Αυτό μάς επιτρέπει την περαιτέρω ένωση δυνάμεων για μία ταχύτερη νίκη απέναντι στην μόλυνση από τον κορονοϊό, με την εγγύηση της πρόσβασης σε ένα αποτελεσματικό και ασφαλές εμβόλιο για περισσότερες χώρες και τους πολίτες τους» αναφέρει ο ίδιος σε ανακοίνωσή του.

Εντός του τρέχοντος μηνός, αναμένεται να παραδοθούν οι πρώτες δόσεις του εμβολίου.

Το Sputnik V καταχωρήθηκε χάρη σε ορισμένα βασικά πλεονεκτήματα:

  • Η αποτελεσματικότητα του Sputnik V υπερβαίνει το 90%, παρέχοντας πλήρη προστασία από σοβαρά συμπτώματα
  • Το εμβόλιο Sputnik V βασίζεται σε μια αποδεδειγμένη και καλά μελετημένη πλατφόρμα ανθρώπινων αδενοϊικών φορέων, τα οποία προκαλούν το κοινό κρυολόγημα και υπάρχουν εδώ και χιλιάδες χρόνια.
  • Το Sputnik V χρησιμοποιεί δύο διαφορετικούς φορείς για τις δύο δόσεις, κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού, παρέχοντας μεγαλύτερη διάρκεια ανοσίας.
  • Η ασφάλεια, η αποτελεσματικότητα και η έλλειψη αρνητικών μακροπρόθεσμων επιδράσεων των αδενοϊικών εμβολίων έχουν αποδειχθεί από περισσότερες από 250 κλινικές μελέτες εδώ και δύο δεκαετίες.
  • Πάνω από 1,5 εκατομμύριο άτομα έχουν ήδη εμβολιαστεί με Sputnik V.

Επίσης:

  • Οι παραγωγοί του εμβολίου Sputnik V συνεργάζονται με την AstraZeneca σε μια κοινή κλινική δοκιμή για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου της δεύτερης.
  • Το εμβόλιο Sputnik V έχει εγκριθεί στη Ρωσία, τη Λευκορωσία, τη Σερβία, την Αργεντινή, τη Βολιβία και την Αλγερία, έχει ξεκινήσει η διαδικασία έγκρισης του εμβολίου στην ΕΕ.
  • Δεν υπάρχουν ισχυρές αλλεργίες που προκαλούνται από το Sputnik V.
  • Η θερμοκρασία αποθήκευσης του Sputnik V στους + 2 + 8 C σημαίνει ότι μπορεί να αποθηκευτεί σε ένα συμβατικό ψυγείο.
  • Η τιμή του Sputnik V είναι μικρότερη από 10 δολάρια ανά δόση, καθιστώντας την προσιτή σε όλο τον κόσμο.
Tags:
εμβόλιο, Παλαιστίνη, κορονοϊός, Sputnik V
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK