01:11 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (314)
0 10
Βρείτε μας

Περίπου τέσσερις ώρες διήρκησε η συνάντηση του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ και τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Κοινή για την ανάπτυξη του Καραμπάχ υπέγραψαν ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ και τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν, οι οποίοι είχαν μαραθώνια συνάντηση στη Μόσχα.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο Ρώσος Πρόεδρος, οι ειρηνευτικές δυνάμεις είναι πλήρως δεσμευμένες στη διασφάλιση της ασφάλειας, ενώ δεν έχουν αναφερθεί σημαντικά περιστατικά στο Καραμπάχ. 

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Αρμενίας τόνισε ότι η διαμάχη δεν έχει ακόμα τακτοποιηθεί και πολλά ζητήματα παραμένουν στο τραπέζι, μεταξύ αυτών, το στάτους του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Σύμφωνα με τον Νικόλ Πασινιάν ακόμα δεν υπάρχει συμφωνία για τους κρατούμενους. 

Η τριμερής θα επικέντρωνε στην πρόοδο όσον αφορά στην εφαρμογή της τριμερούς συμφωνίας της 9ης Νοεμβρίου για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, αλλά θα υπάρξει και συζήτηση για «περαιτέρω βήματα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην περιοχή», σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Εκτός από τις συνομιλίες των τριών, ο Πούτιν θα πραγματοποιήσει και διμερείς συναντήσεις με τους δύο ηγέτες.

Θέμα:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (314)
Tags:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Ιλχάμ Αλίεφ, Νικόλ Πασινιάν, Βλαντίμιρ Πούτιν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK