14:28 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1886)
0 0 0
Βρείτε μας

Η Ρωσία επεκτείνει την αναστολή της αεροπορικής της σύνδεσης με τη Μεγάλη Βρετανία μέχρι την 1η Φεβρουαρίου, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, Τρίτη.

Η Ρωσία επεκτείνει την αναστολή της αεροπορικής σύνδεσης με το Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι την Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το κέντρο για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Δεκεμβρίου, η Ρωσία είχε αναστείλει τις πτήσεις προς και από τη Μεγάλη Βρετανία μέχρι τις 12 Ιανουαρίου, μετά την εντοπισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο της νέας μετάλλαξης του κορονοϊού.

«Το κέντρο αποφάσισε την επέκταση της αναστολής της αεροπορικής σύνδεσης με το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι περιορισμοί, που επιβλήθηκαν για να προστατευτεί η υγεία του πληθυσμού, επεκτείνονται μέχρι τις 23:59 της 1ης Φεβρουαρίου 2021» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή το ρωσικό παρατηρητήριο Υγείας Rospotrebnadzor ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκε στη Ρωσία το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης του κορονοϊού από τη Βρετανία.

«Ένα άτομο έχει τη νέα μετάλλαξη του κορονοϊού» δήλωσε η επικεφαλής του παρατηρητηρίου Τατιάνα Πόποβα στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 1, σχολιάζοντας τη διαδικασία ελέγχου όσων έχουν αφιχθεί στη Ρωσία από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το νέο στέλεχος του κορονοϊού, που εντοπίστηκε στη Μεγάλη Βρετανία, ονομάστηκε Β.1.1.7.

Η συγκεκριμένη μετάλλαξη του ιού πιστεύεται ότι είναι πιο μεταδοτική, αλλά όχι πιο θανατηφόρα από τις προηγούμενες παραλλαγές και έχει ήδη εντοπιστεί σε τουλάχιστον 33 χώρες και τουλάχιστον σε πέντε πολιτείες των ΗΠΑ.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1886)
Tags:
COVID-19, πανδημία, μετάλλαξη, κορονοϊός, Μεγάλη Βρετανία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK