15:39 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Από
Εμβόλιο κορονοϊού (1063)
0 20
Βρείτε μας

Είκοσι πέντε εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού Sputnik V θα παραλάβει το Νεπάλ από τη Ρωσία.

Η Ρωσία σκοπεύει να παραδώσει στο Νεπάλ έως και 25 εκατομμύρια δόσεις του Sputnik V, του εμβολίου της κατά του κορονοϊού, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο Sputnik ο διευθυντής του τμήματος Ασίας του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Ζαμίρ Καμπούλοφ.

«Θέλω να τονίσω ότι και άλλες χώρες στην περιοχή, όπως είναι το Νεπάλ, δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για την προμήθεια του ρωσικού εμβολίου. Φαρμακευτική εταιρεία του Νεπάλ υπέγραψε μνημόνιο με το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων, για την παράδοση 25 εκατομμυρίων δόσεων του Sputnik V στη δημοκρατία των Ιμαλαΐων» ανέφερε ο Καμπούλοφ.

Συζητήσεις και με το Αφγανιστάν

Όπως τόνισε ο Ρώσος διπλωμάτης, εταιρείες από το Αφγανιστάν βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τη ρωσική πλευρά για τη πιθανή προμήθεια δόσεων του Sputnik V.

«Αφγανικοί οικονομικοί φορές ενδιαφέρονται επίσης για το Sputnik V. Βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τους αρμόδιους φορείς για τις ακριβείς συνθήκες των πιθανών προμηθειών» σχολίασε.

Επαφές και με το Πακιστάν

Παράλληλα, ο Καμπούλοφ επισήμανε ότι η Ρωσία συνεχίζει τις επαφές με το Πακιστάν για την προμήθεια δόσεων του Sputnik V και εξέφρασε την ελπίδα ότι το Ισλαμαμπάντ θα προχωρήσει στην αγορά του.

«Βρισκόμαστε σε τακτική επαφή με τους Πακιστανούς εταίρους που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για το Sputnik V, αλλά και για άλλα ξένα εμβόλια. Ελπίζουμε ότι το Ισλαμαμπάντ θα επιλέξει τελικά να αγοράσει δόσεις του εμβολίου» υπογράμμισε.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1063)
Tags:
COVID-19, πανδημία, Νεπάλ, Ρωσία, κορονοϊός, εμβόλιο, Sputnik V
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK