12:24 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1071)
0 0 0
Βρείτε μας

Στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων βρίσκεται ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων με τις ρωσικές αρχές για την αγορά του Sputnik V.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) και η εταιρεία ανάπτυξης του ρωσικού εμβολίου Sputnik V κατά της COVID-19 συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει υποβληθεί αίτημα για άδεια κυκλοφορίας, επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Στέφαν ντε Κεερσμάκερ, την Τρίτη.

«Σχετικά με το υποψήφιο ρωσικό εμβόλιο, σε αυτό το στάδιο, οι συνομιλίες συνεχίζονται μεταξύ της εταιρείας και του EMA. Η εταιρεία δεν έχει ακόμη υποβάλει αίτημα για άδεια αγοράς, αλλά, όπως είπα, ο EMA βρίσκεται σε επαφή, σε διερευνητικές συνομιλίες, θα έλεγα, με τη ρωσική εταιρεία ανάπτυξης του εμβολίου» δήλωσε ο ντε Κεερσμάκερ σε συνέντευξη τύπου.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε επίσης την Τρίτη ότι ενδέχεται να αγοράσει έως και 60 εκατομμύρια δόσεις ενός από τα υποψήφια εμβόλια κατά του κορονοϊού από την ευρωπαϊκή εταιρεία βιοτεχνολογίας Valneva. 

Το Sputnik V καταχωρήθηκε στις 11 Αυγούστου στη Ρωσία και ήταν το πρώτο παγκοσμίως κατά του κορονοϊού. Επιπλέον, έχει καταχωρηθεί από την Αλγερία, την Αργεντινή, τη Λευκορωσία, τη Βολιβία και τη Σερβία, ενώ οι κλινικές δοκιμές βρίσκονται σε εξέλιξη στη Λευκορωσία, την Αίγυπτο, την Ινδία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Βενεζουέλα.

Το εμβόλιο χορηγείται σε δύο δόσεις ανά ασθενή σε χρονική απόσταση τουλάχιστον 21 ημερών. Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στα μέσα Δεκεμβρίου, βρίσκεται στο 91,4% και στο 100% για σοβαρά περιστατικά.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1071)
Tags:
εμβόλια, εμβόλιο, Sputnik V, διαπραγματεύσεις, ΕΕ, κορονοϊός, Ρωσία, Ευρώπη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK