22:10 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1118)
0 61
Βρείτε μας

Σε λίγες ημέρες θα γίνει η επιστημονική θεώρηση του εμβολίου Sputnik V της Ρωσίας κατά του COVID-19 από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να πραγματοποιήσει μια επιστημονική θεώρηση του εμβολίου Sputnik V της Ρωσίας κατά της COVID-19 στις 19 Ιανουαρίου, το οποίο θα μπορούσε να είναι το πρώτο βήμα για την απόκτηση έγκρισης έκτακτης ανάγκης, ανέφερε ο Κίριλ Ντμιτρίεφ, Διευθύνων Σύμβουλος του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF). 

«Το πρώτο στάδιο για τη λήψη άδειας για την επείγουσα χρήση του ρωσικού εμβολίου Sputnik V κατά της COVID-19 στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει προγραμματιστεί για τις 19 Ιανουαρίου. Αυτό αποτελείται από μια λεγόμενη επιστημονική ανασκόπηση. Η αίτηση του Sputnik V για άδεια έκτακτης ανάγκης υποβλήθηκε από το RDIF στις 22 Δεκεμβρίου» είπε ο Ντμιτρίεφ.

Ο Στέφαν ντε Κεεσμάκερ εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δήλωσε την Τρίτη ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της εταιρείας ανάπτυξης του Sputnik V και αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την άδεια χρήσης επείγουσας χρήσης του εμβολίου.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων δήλωσε στις 5 Ιανουαρίου ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε προκαταρκτικά στάδια και ότι δεν έχει υποβληθεί αίτημα για επιστημονική θεώρηση από τον EMA.

Το Sputnik V, που αναπτύχθηκε από το ρωσικό ερευνητικό ινστιτούτο Gamaleya σε συνδυασμό με το RDIF, ήταν 90% αποτελεσματικό σε συνεχιζόμενες κλινικές δοκιμές μετά από τρεις φάσεις ελέγχου, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν τον Δεκέμβριο.

Μιλώντας στα τέλη Οκτωβρίου, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Έρικ Μάμπερ είπε ότι οποιοδήποτε εμβόλιο πρέπει να συμμορφώνεται με τα πρότυπα ποιότητας και τις διαδικασίες έγκρισης πριν από την έγκριση.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1118)
Tags:
Ρωσία, εμβόλια, εμβόλιο, ΕΕ, έγκριση, Sputnik V
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK