00:16 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (314)
0 0 0
Βρείτε μας

Οι δύο ηγέτες «συζήτησαν και συγκεκριμένες πλευρές σχετικά με τη δημιουργία ρωσοτουρκικού κέντρου ελέγχου της κατάπαυσης πυρός και όλων των στρατιωτικών ενεργειών στην περιοχή των συγκρούσεων».

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να τον ενημερώσει για τα αποτελέσματα της πρόσφατης τριμερούς με τον Αζέρο Πρόεδρο και τον Αρμένιο πρωθυπουργό στη Μόσχα

Οι συνομιλίες μεταξύ Πούτιν, Αλίεφ και Πασινιάν στις 11 Ιανουαρίου κατέληξαν σε συμφωνία για τη δημιουργία ειδικής ομάδας εργασίας, υπό τους αναπληρωτές πρωθυπουργούς και των τριών χωρών, η οποία θα εστιάσει στα σχέδια για την ανάπτυξη του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν παρείχε πληροφορίες για τα κυριότερα αποτελέσματα της τριμερούς συνάντησης των ηγετών του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας στη Μόσχα και κινήθηκε γύρω από την υλοποίηση της δήλωσης για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ η οποία υπεγράφη στις 9 Νοεμβρίου» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κρεμλίνου. 

Ο Ερντογάν επιβεβαίωσε την στήριξη της Τουρκίας στης ρωσικές προσπάθειες για την ειρήνευση στο Καραμπάχ και «τάχθηκε υπέρ της συνεχιζόμενης συνεργασίας της Ρωσίας και της Τουρκίας, μέσω, μεταξύ άλλων, της οικονομικής περιφερειακής ανάπτυξης και της προώθησης αμοιβαία επωφελών πρότζεκτ» σημειώνεται.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο οι δύο ηγέτες «συζήτησαν και συγκεκριμένες πλευρές σχετικά με την δημιουργία ρωσοτουρκικού κέντρου ελέγχου της κατάπαυσης πυρός και όλων των στρατιωτικών ενεργειών στην περιοχή των συγκρούσεων».

Θέμα:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (314)
Tags:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Βλαντίμιρ Πούτιν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK