18:01 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1142)
0 0 0
Βρείτε μας

Το ενδεχόμενο συμπαραγωγής εμβολίων κατά του κορονοϊού συζήτησαν ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Τούρκος ηγέτης Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Τούρκος ηγέτης Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησαν, σε τηλεφωνική συνομιλία τους, τη μάχη για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού, συμπεριλαμβανομένων σχεδίων που σχετίζονται με την κοινή παραγωγή και χρήση εμβολίων, δήλωσε το Κρεμλίνο την Τετάρτη. 

«Ενώ συζητούσαν τη διμερή ατζέντα, έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στο έργο της ενίσχυσης του εμπορίου, της επέκτασης της συνεργασίας σε βασικούς τομείς και επίσης προβλημάτων που σχετίζονται με την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής σχεδίων για την από κοινού παραγωγή και χρήση εμβολίων» ανέφερε το Κρεμλίνο σε δήλωση.

Ο Ρώσος Πρόεδρος μίλησε με τον Τούρκο ομόλογό του και για να τον ενημερώσει για τα αποτελέσματα της πρόσφατης τριμερούς με τον Αζέρο Πρόεδρο και τον Αρμένιο πρωθυπουργό στη Μόσχα. 

Ο Ερντογάν επιβεβαίωσε την στήριξη της Τουρκίας στης ρωσικές προσπάθειες για την ειρήνευση στο Καραμπάχ και «τάχθηκε υπέρ της συνεχιζόμενης συνεργασίας της Ρωσίας και της Τουρκίας, μέσω, μεταξύ άλλων, της οικονομικής περιφερειακής ανάπτυξης και της προώθησης αμοιβαία επωφελών πρότζεκτ» σημειώνεται.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο οι δύο ηγέτες «συζήτησαν και συγκεκριμένες πλευρές σχετικά με τη δημιουργία ρωσοτουρκικού κέντρου ελέγχου της κατάπαυσης πυρός και όλων των στρατιωτικών ενεργειών στην περιοχή των συγκρούσεων».

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1142)
Tags:
επικοινωνία, Sputnik V, κορονοϊός, εμβόλια, εμβόλιο, Βλαντίμιρ Πούτιν, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK