04:58 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Από
Εμβόλιο κορονοϊού (1062)
0 20
Βρείτε μας

Η Ρωσία μπορεί να δημιουργήσει κοινό εμβόλιο κατά του κορονοϊού και της γρίπης μέχρι το τέλος του 2022, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ινστιτούτου Γκαμαλέγια, που ανέπτυξε το Sputnik V.

Η Ρωσία μπορεί να δημιουργήσει ένα κοινό εμβόλιο κατά του κορονοϊού και της γρίπης μέχρι το τέλος της επόμενης χρονιάς, καθώς το Γκαμαλέγια έχει ήδη τελειοποιήσει την τεχνολογία για τη δημιουργία ενός τέτοιου εμβολίου, όπως δήλωσε στο Sputnik ο επικεφαλής του ερευνητικού ινστιτούτου, Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ.

«Μπορεί να δημιουργηθεί μέχρι το τέλος της επόμενης χρονιάς» τόνισε ο Γκίντσμπουργκ.

Όπως εξήγησε ο Ρώσος μικροβιολόγος, η τεχνολογία για την ανάπτυξη τέτοιων εμβολίων έχει ήδη δοκιμαστεί και στην παρούσα φάση προσαρμόζεται για χρήση για τις διαφορετικές μεταλλάξεις της γρίπης και του κορονοϊού.

«Αυτή τη στιγμή δοκιμάζουμε για τα στελέχη των ιών που έχουμε και έπειτα θα τα δοκιμάσουμε για τα νέα στελέχη. Θα αρχίσουμε κλινικές δοκιμές στην αρχή της επόμενης χρονιάς» υπογράμμισε ο Γκίντσμπουργκ.

«Οι εθελοντές που έκαναν το Sputnik V δεν εμφάνισαν παρενέργειες»

Παράλληλα, όπως τόνισε, οι ειδικοί εξακολουθούν να παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας των εθελοντών που συμμετείχαν στις κλινικές δοκιμές του Sputnik V.

Και όπως είπε, δεν έχουν παρατηρηθεί παρενέργειες.

Υπενθυμίζεται ότι οι κλινικές δοκιμές ξεκίνησαν στις 7 Σεπτεμβρίου.

«Η παρακολούθηση της υγείας των εθελοντών συνεχίζονται, δεν υπάρχουν παρενέργειες, όλοι είναι καλά» σχολίασε ο Γκίντσμπουργκ.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1062)
Tags:
COVID-19, πανδημία, κρούσματα, Sputnik V, κορονοϊός, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK