02:58 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1143)
0 50
Βρείτε μας

Το Sputnik V αναπτύχθηκε από το ρωσικό ινστιτούτο Γκαμαλέγια σε συνεργασία με το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), έχει 90% αποτελεσματικότητα στις κλινικές δοκιμές, σύμφωνα με τα στοιχεία του Δεκεμβρίου.

Τον Φεβρουάριο αναμένεται να κατατεθεί το αίτημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για έγκριση του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού, Sputnik V, όπως έκανε γνωστό ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) Κίριλ Ντμιτρίεφ μιλώντας στο Reuters. 

Το Sputnik V, το οποίο είναι το πρώτο εμβόλιο που καταχωρήθηκε παγκοσμίως κατά του κορονοϊού, ενώ σύμφωνα με τον Ντμιτρίεφ εντός του Ιανουαρίου θα καταχωρηθεί σε ακόμα εννέα χώρες. Σημείωσε πως τα αποτελέσματα του εμβολίου που έχουν αξιολογηθεί θα δημοσιευθούν σύντομα και θα πιστοποιούν την υψηλή αποτελεσματικότητά του. 

Με βάση τον σχεδιασμό, το Sputnik V θα παράγεται σε επτά χώρες. Ο επικεφαλής του RDIF εκτίμησε ότι το Ταμείο θα προχωρήσει σε συμφωνίες με τις ενδιαφερόμενες πλευρές τους επόμενους έξι με εννέα μήνες και αναμένει ότι το εμβόλιο τελικά θα αποκτήσει το 25% της παγκόσμιας αγοράς. Σύμφωνα με τον Ντμιτρίεφ, το 95% των συμφωνιών εξαγωγής του Sputnik V θα γίνουν από κατασκευαστές εκτός Ρωσίας.

Τον Αύγουστο, η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα παγκοσμίως που καταχώρησε εμβόλιο κατά της COVID-19. Οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου που ανέπτυξε το ινστιτούτο Γκαμαλέγια έχουν δείξει αποτελεσματικότητα πάνω από 90%.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1143)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, εμβόλιο, Sputnik V
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK