19:50 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1062)
0 40
Βρείτε μας

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) «τρέχει» τις διαδικασίες για την πιο άμεση διεθνή πιστοποίηση του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού, Sputnik V.

Η διεθνής πιστοποίηση του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού, Sputnik V, βρίσκεται στο στάδιο της έγκρισης από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), όπως υπογράμμισε ο Όλεγκε Μπενς, τεχνικός υπεύθυνος για την ανοσοποίηση στην Ευρώπη.

Μάλιστα, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος τόνισε πως ο ΠΟΥ είναι έτοιμος να βοηθήσει στην επιτάχυνση αυτής της διαδικασίας, διευκρινίζοντας χαρακτηριστικά ότι: «Αρκετά εμβόλια, συμπεριλαμβανομένου του Sputnik V, βρίσκονται επί του παρόντος στο στάδιο της αξιολόγησης και της υποβολής δεδομένων… Ο ΠΟΥ προσβλέπει στη συνεργασία και θα παράσχει την απαραίτητη βοήθεια για την επιτάχυνση αυτών των διαδικασιών».

Τον Δεκέμβριο, η εκπρόσωπος της ΠΟΥ στη Ρωσία, Μελίτα Βούτζνοβιτς, επεσήμανε πως οι Ρώσοι παραγωγοί εμβολίων είχαν υποβάλει αίτημα πιστοποίησης στα κεντρικά γραφεία του ΠΟΥ.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Sputnik V καταχωρήθηκε από το ρωσικό Υπουργείο Υγείας στις 11 Αυγούστου, ενώ εκτός από τη Μόσχα, το ίδιο έχει συμβεί και σε: Αλγερία, Αργεντινή, Λευκορωσία, Βολιβία, Σερβία.

Το ρωσικό εμβόλιο βρίσκεται στην τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών στη Ρωσία, τη Λευκορωσία, την Αίγυπτο, την Ινδία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Βενεζουέλα.

Το Sputnik V, που αναπτύχθηκε από το ρωσικό ερευνητικό ινστιτούτο Gamaleya σε συνδυασμό με το RDIF, ήταν 90% αποτελεσματικό σε συνεχιζόμενες κλινικές δοκιμές μετά από τρεις φάσεις ελέγχου, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν τον Δεκέμβριο.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1062)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, ΠΟΥ, εμβολιασμός, εμβόλια, εμβόλιο, Ρωσία, Sputnik V, Sputnik
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK