08:19 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 40
Βρείτε μας

Για τους κινδύνους που διατρέχουν την απόφαση των τεχνολογικών γιγάντων των ΗΠΑ να ρίξουν «μαύρο» στα προφίλ του Ντόναλντ Τραμπ, προειδοποιεί η Μαρία Ζαχάροβα.

Η απόφαση αμερικανικών τεχνολογικών κολοσσών να μπλοκάρουν μόνιμα τους λογαριασμούς του Ντόναλντ Τραμπ, θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες για τις δημοκρατικές αξίες που η Αμερική διατρανώνει πως διαθέτει, προειδοποίησε η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα.

Σύμφωνα με τη Ρωσίδα διπλωμάτισσα, η κίνηση των ιδιωτικών αμερικανικών εταιρειών να μπλοκάρει έναν ενεργό πολιτικό και δη, έναν αρχηγό κράτους «μπορεί να συγκριθεί με μια πυρηνική έκρηξη στον κυβερνοχώρο».

Πρόσθεσε μάλιστα πως δεν είναι ο άμεσος αντίκτυπος που πρέπει να ανησυχεί αλλά μερικές μακροπρόθεσμες συνέπειες, ενώ το «μαύρο» στον Τραμπ ήταν ένα «πλήγμα στις δημοκρατικές αξίες που ισχυρίζονται πως κατέχουν στη Δύση».

Όπως συνέχισε, η κίνηση αυτή τροφοδοτεί τους υποστηρικτές της λογοκρισίας ενώ ήδη αναδιαρθρώνεται η παγκόσμια αγορά των μέσων ενημέρωσης.

Νωρίτερα, το ρωσικό Telegram έγινε μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές στην Αμερική καθώς οι χρήστες εγκαταλείπουν σιγά-σιγά το Facebook και το Twitter, ειδικά μετά από όσα συνέβησαν με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Παράλληλα, ο ιδρυτής του Telegram, Πάβελ Ντούροφ, προειδοποίησε ότι το «τεχνολογικό μονοπώλιο των Apple και Google» αποτελεί πολύ μεγαλύτερη απειλή λογοκρισίας απ' ό,τι οι μεγαλύτερες εταιρείες κοινωνικών μέσων, καθώς θα μπορούσε «να περιορίσει εντελώς τις εφαρμογές που χρησιμοποιεί ο κόσμος».

Tags:
Μαρία Ζαχάροβα, social media, λογαριασμός, Ντόναλντ Τραμπ, Τραμπ, Twitter, Facebook
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK