21:23 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Αλεξέι Ναβάλνι (242)
0 90
Βρείτε μας

Καυστική ήταν η απάντηση της Μαρία Ζαχάροβα σε σύμβουλο του Τζο Μπάιντεν, την Κυριακή (17/01), για την υπόθεση του Αλεξέι Ναβάλνι, με την εκπρόσωπο του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών να προτρέπει τον Αμερικανό -και όχι μόνο αυτόν- να «αντιμετωπίσει τα προβλήματα στη χώρα του».

Η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, την Κυριακή (17/01), απάντησε στα λόγια του Τζέικ Σάλιβαν, συμβούλου του εκλεγμένου Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, για τον Αλεξέι Ναβάλνι και τον προέτρεψε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα στη χώρα του. 

Συγκεκριμένα, η Ζαχάροβα απάντησε στον Σάλιβαν που ζήτησε την άμεση απελευθέρωση του Ναβάλνι, με ανάρτησή της στο Facebook, στην οποία επικαλέστηκε και τα λόγια του Αμερικανού για την υπόθεση.

Χαρακτηριστικά, η ίδια έγραψε το εξής:

«Αυτό που θέλω να πω στον κ. Σάλιβαν, καθώς και σε πολλές άλλες ξένες προσωπικότητες που δημοσιεύουν έτοιμα σχόλια, είναι να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο, να μην παραβιάζουν την εθνική νομοθεσία των κυρίαρχων κρατών και να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα στη χώρα τους».

Υπενθυμίζεται ότι, την Κυριακή (17/01), ο Ναβάλι επέστρεψε στη Ρωσία από τη Γερμανία, συνελήφθη στο αεροδρόμιο όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Σωφρονιστική Υπηρεσία της Ρωσίας και, μέχρι τη σχετική απόφαση του δικαστηρίου, η προσωπικότητα της Αντιπολίτευσης είναι υπό κράτηση. 

Ο Ναβάλνι έχει δηλώσει ότι σκόπευε να επιστρέψει στη Ρωσία στις 17 Ιανουαρίου και η Ομοσπονδιακή Σωφρονιστική Υπηρεσία της Ρωσίας γνωστοποίησε την πρόθεσή της να τον συλλάβει βάσει «κακόβουλων παραβιάσεων» των δύο ανασταλτικών ποινών που του έχουν επιβληθεί.

Η προσωπικότητα της ρωσικής Αντιπολίτευσης νοσηλεύτηκε στο Ομσκ, στις 20 Αυγούστου, καθώς αρρώστησε κατά τη διάρκεια πτήσης και -με βάση τα αποτελέσματα των εξετάσεων- οι γιατροί διέγνωσαν μεταβολική διαταραχή, η οποία προκάλεσε απότομη αλλαγή του σακχάρου στο αίμα.

Πάντως, η αιτία που προκάλεσε απότομη αλλαγή του σακχάρου στο αίμα, δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί αλλά, σύμφωνα με τους γιατρούς στο Ομσκ, δεν βρέθηκε δηλητήριο στο αίμα και στα ούρα του Ναβάλνι.

Θέμα:
Αλεξέι Ναβάλνι (242)
Tags:
Ρωσία, Μαρία Ζαχάροβα, Αλεξέι Ναβάλνι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK