21:00 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1571)
0 21
Βρείτε μας

Σε νέα φάση μπαίνει ο εμβολιασμός για τη νόσο COVID-19 στη Ρωσία αφού, από τη Δευτέρα (18/01), αρχίζει εκείνος του γενικού πληθυσμού, όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η αντιμετώπιση της πανδημίας της νόσου COVID-19 στη Ρωσία μπαίνει σε νέα φάση από τη Δευτέρα (18/01), αφού αρχίζει ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού. 

Μάλιστα, τον Δεκέμβριο, άρχισε ο μεγάλος εμβολιασμός στη Ρωσία, καθώς σε ορισμένες κατηγορίες πολιτών δόθηκε η ευκαιρία να εμβολιαστούν, όπως είναι οι γιατροί, οι δάσκαλοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί.

Επίσης, προτεραιότητα για εμβολιασμό δόθηκε και σε πολίτες που ζουν σε οργανώσεις κοινωνικών υπηρεσιών και σε άτομα που έχουν χρόνιες παθήσεις (βρογχοπνευμονικά και καρδιαγγειακά συστήματα, σακχαρώδης διαβήτης, παχυσαρκία).

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, την Τετάρτη (13/01), σε συνάντηση με το υπουργικό συμβούλιο, δήλωσε ότι «από την επόμενη εβδομάδα είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε στον μαζικό εμβολιασμό ολόκληρου του πληθυσμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τη νόσο COVID-19 και να προετοιμάσουμε την κατάλληλη υποδομή».

Η αναπληρώτρια πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας Τατιάνα Γκολίκοβα, σε συνάντηση με επιδημιολόγους στις 15 Ιανουαρίου, επιβεβαίωσε ότι ο μαζικός εμβολιασμός θα αρχίσει στη χώρα τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

Επίσης, η ίδια επεσήμανε πως δύο εμβόλια για τη νόσο COVID-19 έχουν καταχωριστεί στη Ρωσία. 

Υπενθυμίζεται ότι, τον Αύγουστο, το Υπουργείο Υγείας της Ρωσίας κατέγραψε το πρώτο εμβόλιο στον κόσμο για την πρόληψη της νόσου COVID-19, το οποίο αναπτύχθηκε από το Κέντρο Ερευνών «Γκαμαλέγια» και ονομάστηκε «Sputnik V».

Το συγκεκριμένο εμβόλιο βασίζεται σε μια καλά μελετημένη και επικυρωμένη πλατφόρμα ανθρώπινου φορέα αδενοϊού, τα σημαντικά οφέλη της οποίας είναι η ασφάλεια, η αποτελεσματικότητα και οι μη μακροχρόνιες δυσμενείς επιπτώσεις.

Αργότερα, καταχωρίστηκε και το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από το ερευνητικό κέντρο Vector και ονομάστηκε «EpiVacCorona», με κύρια χαρακτηριστικά την ατακτογένεση και την υψηλότερη ασφάλεια.

Ένα άλλο εμβόλιο είναι υπό ανάπτυξη από το Ομοσπονδιακό Επιστημονικό Κέντρο Chumakov και αναμένεται να καταχωριστεί τον επόμενο μήνα.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του Κέντρου «Γκαμαλέγια», Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ, εξήγησε στο RIA Novosti ότι το εμβολιασμένο άτομο μπορεί να προστατεύεται από σοβαρές περιπτώσεις του κορονοϊού και τον κίνδυνο εισόδου του παθογόνου στους πνεύμονες, αλλά με χαμηλό επίπεδο αντισωμάτων, δύναται να μεταφέρει την ασθένεια σε μορφή γρίπης.

Τέλος, o Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο δήλωσε, την Πέμπτη (14/01), ότι περισσότερες από 1,6 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου έχουν ήδη κυκλοφορήσει και αναμένονται άλλες 2 εκατομμύρια του «Sputnik V» μέχρι τα τέλη του μήνα.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1571)
Tags:
COVID-19, Ρωσία, κορονοϊός, πανδημία, εμβολιασμός, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK