20:42 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ακόμα 300 Ρώσοι στρατιώτες εστάλησαν, όπως έγινε γνωστό την Κυριακή (17/01), στη Συρία με στόχο την ενίσχυση των κοινών θέσεων παρατήρησης με τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Πρόσθετες μονάδες της ρωσικής Στρατιωτικής Αστυνομίας εστάλησαν στη συριακή επαρχία Αλ Χασάκα για την ενίσχυση κοινών σημείων παρατήρησης με τις κυβερνητικές δυνάμεις, όπως δήλωσε, την Κυριακή (17/01), ο Ταγματάρχης Ντμίτρι Σουντσόφ, ανώτερος αξιωματούχος στην κοινή ρωσοσυριακή θέση παρατήρησης. 

Συγκεκριμένα, ο Σούντσοφ δήλωσε, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του RIA Novosti, το εξής:

«Η μονάδα μας έφτασε σε έναν από τους κοινούς σταθμούς παρατήρησης στην επαρχία Αλ Χασάκα. Το βασικό καθήκον είναι να συμβάλει στην αποκλιμάκωση των συγκρούσεων στην περιοχή. Οι στρατιώτες μας παρακολουθούν την τήρηση της κατάπαυσης του πυρός και παρέχουν, επίσης, κάθε είδους βοήθεια στον τοπικό πληθυσμό».

Με βάση τις συμφωνίες μεταξύ της Μόσχας και της Άγκυρας για τη σταθεροποίηση της κατάστασης στην περιοχή, στρατιωτικές αστυνομικές μονάδες τοποθετούνται σε παρατηρητήρια στη συριακή επαρχία Αλ Χασάκα, που συνορεύει με την Τουρκία.

Για παράδειγμα, στα τέλη Δεκεμβρίου, Ρώσοι στρατιώτες έφτασαν σε ένα ταχυδρομείο στην πόλη Αΐν Ισάν, όπου τα συριακά στρατεύματα δέχθηκαν πυρά και, μάλιστα, έγιναν στόχος επίθεσης από παράνομες ένοπλες ομάδες.

Ωστόσο, όταν το μέτωπο έγινε κοινό, η δραστηριότητα των παράνομων ένοπλων ομάδων μειώθηκε. 

Η πρώτη μονάδα ενισχύσεων έχει ήδη φτάσει στην επαρχία Αλ Χασάκα και πολλές άλλες θα μεταβούν εκεί στο εγγύς μέλλον, καθώς αυτές απαρτίζονται από το πιο εκπαιδευμένο στρατιωτικό προσωπικό με εμπειρία στην εκτέλεση διαφόρων καθηκόντων στη Συρία.

Υπενθυμίζεται ότι, στις 22 Οκτωβρίου 2019, οι Πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας, δηλαδή ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αντίστοιχα, σε συνάντησή τους στο Σότσι, ενέκριναν μνημόνιο για κοινές δράσεις με στόχο την επίλυση της κατάστασης στη βορειοανατολική Συρία.

Έτσι, σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο, η Μόσχα στέλνει δυνάμεις της Στρατιωτικής Αστυνομία και, μαζί με τις συριακές δυνάμεις, τις τοποθετεί σε περιοχές που συνορεύουν με τη ζώνη ασφαλείας που έχει δημιουργήσει η Άγκυρα.

Μάλιστα, την 1η Νοεμβρίου του ίδιου έτους, ο ρωσικός και ο τουρκικός στρατός άρχισαν κοινές περιπολίες ανατολικά του ποταμού Ευφράτη.

Ταυτόχρονα, στην επαρχία Ράκα, σύμφωνα με το Ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης για τη Συρία, έχουν καταγραφεί περισσότερες από 2.000 παραβιάσεις του καθεστώτος κατάπαυσης του πυρός κατά τους τελευταίους δύο μήνες.

Tags:
πόλεμος στη Συρία, ρωσικός στρατός, στρατιώτες, Ρωσία, Ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης για τη Συρία, Συρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK