20:35 05 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Αλεξέι Ναβάλνι (242)
0 40
Βρείτε μας

Την κράτηση του Ρώσου αντιπολιτευόμενου Αλεξέι Ναβάλνι για τριάντα ημέρες, όρισε δικαστήριο από τη Ρωσία το απόγευμα της Δευτέρας.

Ένα δικαστήριο στη Ρωσία αποφάσισε υπέρ της κράτησης του Αλεξέι Ναβάλνι για 30 ημέρες, σύμφωνα με τον δικηγόρο του Ρώσου αντιπολιτευόμενου Βαντίμ Κόμπζεβ.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Ναβάλνι συνελήφθη την Κυριακή λίγο μετά την επιστροφή στη Ρωσία από τη Γερμανία.

«Ο Αλεξέι Ναβάλνι θα βρίσκεται υπό κράτηση για 30 ημέρες, έως τις 15 Φεβρουαρίου 2021», ανέφερε ο κ. Κόμπζεβ.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις 29 Ιανουαρίου, ένα άλλο δικαστήριο στη Μόσχα θα αποφασίσει εάν η ποινή του Ναβάλνι θα πρέπει να παραμείνει ως έχειν ή αν θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Το χρονικό

Χτες, ο κ. Ναβάλνι επέστρεψε στη Ρωσία αφού πέρασε σχεδόν πέντε μήνες στη Γερμανία όπου υποβλήθηκε σε θεραπεία στην κλινική Charite.

Αρρώστησε ενώ βρισκόταν σε πτήση εσωτερικού στις 20 Αυγούστου και μεταφέρθηκε αρχικά στην πόλη Ομσκ, όπου το αεροπλάνο προσγειώθηκε.

Οι γιατροί διέγνωσαν μια μεταβολική δυσλειτουργία και δήλωσαν ότι δεν υπήρχαν ίχνη δηλητηρίου στο σύστημά του.

Δύο ημέρες αργότερα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Charite του Βερολίνου για περαιτέρω θεραπεία με τη γερμανική κυβέρνηση να ισχυρίζεται ότι έχει αποδείξεις για δηλητηρίασή του με έναν νευροτοτοξικό παράγοντα της ομάδας του Νοβιτσόκ.

Τον Σεπτέμβριο, ο Ναβάλνι βγήκε από το νοσοκομείο, ενώ η Μόσχα επιμένει ότι το Βερολίνο παρουσιάζει ότι προσπαθεί να επιβεβαιώσει μια χημική δηλητηρίαση έτσι ώστε να μπορεί να ανοίξει μια ποινική υπόθεση. Σημειώνεται ότι οι ρωσικές αρχές έχουν στείλει πολλά αιτήματα νομικής συνδρομής στο Βερολίνο.

Θέμα:
Αλεξέι Ναβάλνι (242)
Tags:
δηλητηρίαση, Ρωσία, Αλεξέι Ναβάλνι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK