09:54 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 102
Βρείτε μας

Στο 100% διαμορφώνεται η αποτελεσματικότητα του δεύτερου ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού, EpiVacCorona.

Στο 100% είναι η αποτελεσματικότητα του δεύτερου ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊου, EpiVacCorona, σύμφωνα με πληροφορίες που γνωστοποιούνται σήμερα, Τρίτη, από την αρμόδια εποπτική Αρχή. 

Τα αποτελέσματα αυτά προκύπτουν από την πρώτη και δεύτερη φάση κλινικών δοκιμών που υποβλήθηκε το εμβόλιο, όπως αναφέρει η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εποπτείας για την Προστασία των Δικαιωμάτων των Καταναλωτών και την Ανθρώπινη Ευμάρεια. 

«Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου συνίσταται στην ανοσολογική αποτελεσματικότητα και την προληπτική αποτελεσματικότητά του. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών Φάσης Ι και Φάσης II, η ανοσολογική αποτελεσματικότητα του εμβολίου EpiVacCorona ανέρχεται στο 100%» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το δεύτερο εμβόλιο που καταχώρησε η Ρωσία

Το εν λόγω εμβόλιο αναπτύχθηκε από το κρατικό Ερευνητικό Κέντρο Ιολογίας και Βιοτεχνολογίας Vector και αναμένεται να τεθεί σε κυκλοφορία εντός του τρέχοντος μηνός, όπως προκύπτει από δεδομένα από το πιστοποιητικό εγγραφής εμβολίων που δημοσιεύτηκε στο κρατικό μητρώο φαρμάκων.

Το EpiVacCorona καταχωρήθηκε από τη Ρωσία τον περασμένο Οκτώβριο, μετά και το Sputnik V, το πρώτο εμβόλιο που καταχωρήθηκε παγκοσμίως. 

Ένα τρίτο εμβόλιο είναι υπό ανάπτυξη από το Ομοσπονδιακό Επιστημονικό Κέντρο Chumakov και αναμένεται να καταχωρηθεί τον επόμενο μήνα.

Σημειώνεται πως από τη Δευτέρα το σχέδιο εμβολιασμών στη Ρωσία πέρασε στη δεύτερη φάση, αυτή του μαζικού εμβολιασμού των πολιτών. 

Tags:
Ρωσία, εμβολιασμός, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK