10:20 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Την τηλεφωνική γραμμή στο ρωσικό προξενείο στη Νέα Υόρκη έχουν κόψει τα τελευταία 24ωρα οι Ηνωμένες Πολιτείες χωρίς να έχει γίνει γνωστός ο λόγος μέχρι στιγμής.

Η Μόσχα καλεί την Ουάσινγκτον στην άμεση αποκατάσταση της τηλεφωνικής σύνδεσης του ρωσικού προξενείου της Νέας Υόρκης όπως δήλωσε την Πέμπτη η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα.

Σημειώνεται ότι η τηλεφωνική σύνδεση έχει διακοπεί από τις 18 Ιανουαρίου σύμφωνα με όσα δήλωσε η ρωσική διπλωματική αποστολή στην πόλη μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Twitter.  Παράλληλα, το προξενείο έχει αναφέρει ότι και η σύνδεση φαξ με τη Μόσχα δεν λειτουργεί ενώ έχουν αναφερθεί προβλήματα και στη σύνδεση με το διαδίκτυο.

«Επαναλαμβάνουμε την έκκλησή μας προς την Ουάσινγκτον ώστε να κάνει ό,τι χρειάζεται για να αποκαταστήσει την τακτική σύνδεση πολύ σύντομα για τους διπλωμάτες μας στη Νέα Υόρκη» δήλωσε η Ζαχάροβα κατά τη διάρκεια ενημέρωσης. 

Μια πηγή από τη ρωσική αποστολή στη Νέα Υόρκη είπε ότι οι αρχές των ΗΠΑ επικαλέστηκαν τεχνικά ζητήματα ως τον λόγο της διακοπής. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ωστόσο, μια καθυστέρηση τόσων ημερών στην επανέναρξη των τηλεφωνικών υπηρεσιών είναι «απαράδεκτη».

Η διπλωματική αποστολή στην πόλη έχει πολλές τηλεφωνικές γραμμές συνδεδεμένες και όλες κόπηκαν ταυτόχρονα, προσθέτει η πηγή.

Tags:
ρωσικό προξενείο, Ρωσία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK