14:43 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Αλεξέι Ναβάλνι (242)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σημείωσε ότι «υπάρχει μόνο μία πιθανή άποψη, πρέπει να υπάρχει απόλυτη συμμόρφωση με τον νόμο και παράνομες εκδηλώσεις δεν μπορεί να οργανώνονται, ακόμα περισσότερο με τη συμμετοχή νέων και παιδιών».

Το Κρεμλίνο πιστεύει ότι τα καλέσματα για συμμετοχή σε μη εξουσιοδοτημένες συγκεντρώσεις στις 23 Ιανουαρίου είναι απαράδεκτα και η μόνη άποψη γι’ αυτές είναι ότι πρέπει να υπάρχει συμμόρφωση με τον νόμο, ανέφερε ο εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ. 

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, η αστυνομία ετοιμάζεται να διασφαλίσει τον νόμο και την τάξη στις μη εξουσιοδοτημένες συγκεντρώσεις. Το Υπουργείο Παιδείας ανάρτησε μήνυμα προς όλους τους γονείς καλώντας τους να προσέξουν τα σχέδια των παιδιών τους για το Σάββατο. 

«Προφανώς, υπάρχουν κάποιες δράσεις που έχουν να κάνουν με τα καλέσματα για μη εξουσιοδοτημένες, παράνομες εκδηλώσεις. Έτσι, είναι εντελώς φυσικό ότι υπάρχουν προειδοποιήσεις για πιθανές συνέπειες σχετικά με την παραβίαση νόμων» δήλωσε ο Πεσκόφ, όταν ρωτήθηκε για κινήσεις διαφόρων κυβερνητικών υπηρεσιών πριν τις συγκεντρώσεις. 

Ερωτηθείς για το τι πιστεύει το Κρεμλίνο για το ζήτημα, ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι «υπάρχει μόνο μία πιθανή άποψη, πρέπει να υπάρχει απόλυτη συμμόρφωση με τον νόμο και παράνομες εκδηλώσεις δεν μπορεί να οργανώνονται, ακόμα περισσότερο με τη συμμετοχή νέων και παιδιών».

Σχετικά με τους φοιτητές, ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι η συμμετοχή σε συγκεντρώσεις αποτελεί προσωπική επιλογή, ωστόσο, τα πανεπιστήμια μπορεί να έχουν διαφορετικές απόψεις για τη συμμετοχή των φοιτητών σε μη εξουσιοδοτημένες εκδηλώσεις.

Θέμα:
Αλεξέι Ναβάλνι (242)
Tags:
συγκέντρωση διαμαρτυρίας, διαμαρτυρία, συγκεντρώσεις, Αλεξέι Ναβάλνι, Ρωσία, Κρεμλίνο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK