09:48 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 10
Βρείτε μας

Αν και η νέα κυβέρνηση Μπάιντεν είχε προηγουμένως εκφράσει ετοιμότητα να συνεργαστεί με τη Μόσχα για να εμποδίσει τη λήξη της τελευταίας συμφωνίας για τον έλεγχο όπλων που απομένει ενεργή μεταξύ των δύο χωρών, φέρεται να μην σχεδιάζει την «επαναφορά» των σχέσεων με το Κρεμλίνο οι οποίες έχουν επιδεινωθεί.

Την πρώτη τους συνομιλία μετά την ορκωμοσία είχαν ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Αμερικανός ομόλογός του Τζο Μπάιντεν.

Κατά τη συζήτηση ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανέφερε στον Τζο Μπάιντεν ότι η ομολαποίηση των σχέσεων ΗΠΑ και Ρωσίας είναι προς όφελος και των δύο χωρών. Πρόσθεσε ότι η βελτίωση του διαλόγου μεταξύ των δύο δυνάμεων θα είναι προς όφελος ολόκληρου του κόσμου εξαιτίας της επιρροής στην παγκόσμια ασφάλεια και σταθερότητα. 

Ο Πούτιν συνεχάρη τον Μπάιντεν για την ανάληψη των καθηκόντων του, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

«(σ.σ. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν) σημείωσε ότι η εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ θα είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών και με δεδομένη την ειδική ευθύνη για τη διατήρηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στον κόσμο, προς όφελος και της διεθνούς κοινότητας» σημειώνει το Κρεμλίνο.

Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους με την ανταλλαγή σημειώσεων για την επίτευξη συμφωνίας παράτασης της New START.

Τις επόμενες ημέρες, Ρωσία και ΗΠΑ θα ολοκληρώσουν τις αναγκαίες διαδικασίες για περαιτέρω λειτουργία της New START.

Tags:
Ρωσία, συνομιλία, ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, Βλαντίμιρ Πούτιν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK