12:34 01 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Αλεξέι Ναβάλνι (229)
0 20
Βρείτε μας

Η Μόσχα απάντησε στις δηλώσεις σχετικά με την κατάσταση γύρω από τον Ρώσο αντιπολιτευόμενο Αλεξέι Ναβάλνι και τις μη εξουσιοδοτημένες διαδηλώσεις, εν μέσω μηδενικής αντίδρασης για τις αναταραχές στην Ολλανδία.

Να εστιάσουν στην επίλυση των δικών τους προβλημάτων και να συνεργαστούν με τη Ρωσία, καθώς επίσης και να μην κρίνουν, κάλεσε η Μόσχα τη Δύση, σχολιάζοντας τις δηλώσεις για την κατάσταση σχετικά με τον Αλεξέι Ναβάλνι και τις μη εξουσιοδοτημένες διαδηλώσεις στις 23 Ιανουαρίου, εν μέσω μη αντίδρασης για τις αναταραχές στην Ολλανδία. 

«Προτείνουμε στους δυτικούς εταίρους μας, οι οποίοι ανησυχούν τόσο πολύ για τη Δημοκρατία στη Ρωσία, να επικεντρωθούν στην επίλυση των δικών τους προβλημάτων. Τους το έχουμε πει επανειλημμένα. Το λέγαμε πίσω από κλειστές πόρτες, τώρα θα μιλήσουμε δημόσια: λύστε τα δικά σας προβλήματα, έχετε συσσωρεύσει αρκετά, φροντίστε τους δικούς σας πολίτες και διατηρείστε τη δημοκρατία στο σπίτι σας, αντί να επικρίνετε άλλους, είναι καλύτερα να συνεργαστείτε» δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, φέρνοντας ως παράδειγμα τις αναταραχές στην Ολλανδία κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κατά των περιοριστικών μέτρων και του lockdown. 

Υπενθύμισε ακόμα ότι η Ρωσία και η Δύση είχαν συσσωρεύσει αρκετά προβλήματα, υπάρχουν «πολλοί» τομείς για αλληλεπίδραση.

Σημειώνεται ότι προ ημερών οι υπουργοί Εξωτερικών της G7 είχαν καταδικάσει σε κοινή δήλωση τη σύλληψη του Ρώσου αντιπολιτευόμενου Αλεξέι Ναβάλνι, ενώ και η ΕΕ έχει ζητήσει την αποφυλάκισή του. 

Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Ιανουαρίου, ο Ναβάλνι επέστρεψε στη Μόσχα από τη Γερμανία, όπου υποβλήθηκε σε θεραπεία μετά τη φερόμενη δηλητηρίασή του. Ο ίδιος κατηγόρησε μάλιστα τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες ότι προσπάθησαν να τον σκοτώσουν με τον νευρικό πράκτορα Nοβιτσόκ. Κάτι που διαψεύδει κατηγορηματικά το Κρεμλίνο.

Ο Ναβάλνι συνελήφθη μετά την επιστροφή του στη Ρωσία για παραβίαση των όρων της αποφυλάκισής του. Ήταν αυτός που κάλεσε τους υποστηρικτές του να βγουν σήμερα (23/01) στους δρόμους, μετά την απόφαση να κρατηθεί για 30 ημέρες.

Θέμα:
Αλεξέι Ναβάλνι (229)
Tags:
Αλεξέι Ναβάλνι, Ρωσία, Μαρία Ζαχάροβα, Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK