02:49 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 10
Βρείτε μας

Μήνυμα για την ανάγκη βελτίωσης των σχέσεων Ρωσίας - Ευρωπαϊκής Ένωσης από τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Η «έλλειψη κανονικότητας» στις σχέσεις Ρωσίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν βοηθά κανέναν, σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ σήμερα, Παρασκευή. 

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε κατά τη συνάντηση που πραγματοποίησε με τον επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ένωσης Ζοζέπ Μπορέλ, ο οποίος επισκέπτεται τη Μόσχα, «το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι η έλλειψη κανονικότητας στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, των δύο μεγαλύτερων παικτών της Ευρασίας».

Παράλληλα, έκανε λόγο για μία «νοσηρή κατάσταση που δεν βοηθά κανέναν».

«Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε ερώτηση σχεδιάζετε να μας κάνετε σήμερα. Θα προσπαθήσουμε να μην σας απογοητεύσουμε».

Ο κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης πρόσθεσε ότι οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Βρυξελλών απαιτούν επείγουσα αναθεώρηση.

«Νομίζω ότι το ζήτημα της ανάγκης για λεπτομερή και ειλικρινή αναθεώρηση των σχέσεων της Ρωσίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καθυστερήσει. Και ελπίζω πολύ ότι εκτός από τα άλλα θέματα που σκοπεύετε να θέσετε, θα είμαστε σε θέση να συζητήσουμε και σχετικά με αυτό το θεμελιώδες θέμα» δήλωσε ο Λαβρόφ.

Ο Ρώσος υπουργός είπε, επίσης, ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να συζητήσει θέματα που ενδιαφέρουν την ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων «περιφερειακών συγκρούσεων και οποιωνδήποτε άλλων ζητημάτων».

Tags:
Ευρωπαϊκή Ένωση, Σεργκέι Λαβρόφ, Ζοζέπ Μπορέλ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK