02:05 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Αλεξέι Ναβάλνι (229)
0 0 0
Βρείτε μας

Νωρίτερα, στο πλαίσιο της συνάντησης με τον Ζοζέπ Μπορέλ, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ έκανε λόγο για μία «νοσηρή κατάσταση που δεν βοηθά κανέναν» αναφερόμενος στις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας.

Η πιθανότητα κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας για το ζήτημα του Αλεξέι Ναβάλνι είναι εσωτερικό ζήτημα της Ένωσης, ωστόσο, η Ρωσία αναγκάζεται να την αντιμετωπίσει ως αναξιόπιστο εταίρο, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ

«Θεωρούμε ότι αποτελεί εσωτερικό ζήτημα της ΕΕ. Είμαστε συνηθισμένοι η ΕΕ να χρησιμοποιεί όλο και συχνότερα μονομερείς κυρώσεις χωρίς νομική βάση και συνεχίζουμε με την υπόθεση ότι η ΕΕ είναι αναξιόπιστος εταίρος. Για την ώρα τουλάχιστον» δήλωσε ο Λαβρόφ στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ύπατο Εκπρόσωπο για την Εξωτερική Πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ.

«Δεν βοηθά κανέναν η έλλειψη κανονικότητας στις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας»

Νωρίτερα, ο κ. Λαβρόφ είχε στείλει μήνυμα για την ανάγκη βελτίωσης των σχέσεων των δύο πλευρών, τονίζοντας ότι δεν βοηθά κανέναν το αντίθετο. 

Κατά τη συνάντηση με τον Ζοζέπ Μπορέλ έκανε λόγο για έλλειψη κανονικότητας και για μία «νοσηρή κατάσταση που δεν βοηθά κανέναν».

«Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε ερώτηση σχεδιάζετε να μας κάνετε σήμερα. Θα προσπαθήσουμε να μην σας απογοητεύσουμε» πρόσθεσε.

Μάλιστα, έκρινε ότι οι σχέσεις των δύο πλευρών απαιτούν επείγουσα αναθεώρηση.

Θέμα:
Αλεξέι Ναβάλνι (229)
Tags:
Αλεξέι Ναβάλνι, Ρωσία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ζοζέπ Μπορέλ, Σεργκέι Λαβρόφ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK