20:14 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο Υπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για Εξωτερικά Θέματα Ζοζέπ Μπορέλ συμφώνησαν στην ανάγκη ανανέωσης των σχέσεων Ρωσίας - ΕΕ.

Η Ρωσία και η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησαν στην ανάγκη ανανέωσης των σχέσεων και επέκτασης των διαύλων διαλόγου, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ την Παρασκευή. 

«Υπάρχει μια κατανόηση ότι θα αναζητήσουμε νέους τομείς για να εφαρμόσουμε την κοινή μας προσπάθεια για τη δημιουργία ανανεωμένων σχέσεων. [...] Θέλουμε να συνεχίσουμε τον πολιτικό διάλογο. Οι σημερινές διαπραγματεύσεις επιβεβαίωσαν ότι αυτό είναι χρήσιμο ανεξάρτητα από οτιδήποτε. Έχουμε κάποιες δεδουλευμένες εξελίξεις για την ενίσχυση στη συνεργασία σε μια ολόκληρη σειρά υποσχόμενων τομέων» δήλωσε ο Λαβρόφ έπειτα από συνομιλίες με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για Εξωτερικά Θέματα Ζοζέπ Μπορέλ.

Ο υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι οι διπλωμάτες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι υπήρχε προθυμία και από τις δύο πλευρές να συνεργαστούν σε τομείς που ήταν αμοιβαία επωφελείς.

«Σημειώσαμε την προθυμία να συνεργαστούμε ρεαλιστικά όπου είναι ενδιαφέρον και ωφέλιμο και για τις δύο πλευρές. Συμμεριζόμαστε την άποψη ότι η περαιτέρω υποβάθμιση των σχέσεων είναι γεμάτη με αρνητικές και πολύ, πολύ απρόβλεπτες συνέπειες. Ελπίζουμε ότι κατά τη στρατηγική αναθεώρηση των σχέσεων με τη Ρωσία, όπως καταλαβαίνω, έχει προγραμματιστεί για τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους στην επόμενη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, η επιλογή θα γίνει υπέρ της εποικοδομητικής, επαγγελματικής και ρεαλιστικής συνεργασίας» δήλωσε ο Λαβρόφ.

Ταυτόχρονα, ο Ρώσος ανώτερος διπλωμάτης είπε ότι θα υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ Μόσχας και Βρυξελλών, αλλά ήταν απαραίτητο να μειωθούν.

Ο Λαβρόφ ανέφερε ότι η Ρωσία και η ΕΕ φέρουν από κοινού την ευθύνη για τη διατήρηση της σταθερότητας στην Ευρώπη και την Ευρασία.

Tags:
διμερείς σχέσεις, διεθνείς σχέσεις, σχέση, Σεργκέι Λαβρόφ, Ζοζέπ Μπορέλ, ΕΕ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK