20:10 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1520)
0 0 0
Βρείτε μας

Τον Ιούνιο έθεσε ως ορίζοντα για την έναρξη των δοκιμών του ρωσικού εμβολίου Sputnik V για τη νόσο COVID-19 σε παιδιά, σύμφωνα με τα όσα είπε o διευθυντής του Κέντρου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας «Νικολάι Γκαμαλέγια» την Παρασκευή (05/02).

Ο διευθυντής του Κέντρου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας «Νικολάι Γκαμαλέγια», Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ, εξέφρασε την ελπίδα, την Παρασκευή (05/02), ότι οι δοκιμές του ρωσικού εμβολίου Sputnik V για τη νόσο COVID-19 θα αρχίσουν σε παιδιά τον Ιούνιο. 

Συγκεκριμένα, ο ίδιος δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 1:

«Εάν όλα πάνε καλά, ελπίζω ότι από τον Ιούνιο θα αρχίσουμε να μελετάμε αυτό το εμβόλιο σε παιδιά».

Υπενθυμίζεται ότι το Sputnik V, το οποίο αναπτύχθηκε από το Κέντρο «Νικολάι Γκαμαλέγια» και καταχωρίστηκε από το ρωσικό Υπουργείο Υγείας στις 11 Αυγούστου 2020, ήταν το πρώτο εμβόλιο στον κόσμο για τη νόσο COVID-19.

Το εμβόλιο αποτελείται από δύο δόσεις που γίνονται σε διάστημα 21 ημερών, με την πρώτη να βασίζεται στον ανθρώπινο αδενοϊό τύπου 26 και τη δεύτερη στον ανασυνδυασμένο ανθρώπινο αδενοϊό τύπου 5.

Επισημαίνεται πως το Sputnik V είναι ασφαλές, αποτελεσματικό και παρέχει πλήρη προστασία απέναντι σε σοβαρά περιστατικά της νόσου COVID-19, σύμφωνα με τις κεντρικές διαπιστώσεις του περιοδικού «The Lancet» την Τρίτη (02/02).

Συν τοις άλλοις, χρειάστηκαν μήνες έρευνας για τους Ρώσους ανοσολόγους και τους 19.866 εθελοντές προκειμένου να ολοκληρώσουν την τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών, η οποία επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα σε ποσοστό 91,6%. 

Το άλλο σημαντικό εύρημα είναι η ανοσογονικότητα του ρωσικού εμβολίου, καθώς οι 14.964 εθελοντές που έλαβαν το αληθινό εμβόλιο Sputnik V ανέπτυξαν 1,3-1,5 φορές περισσότερα αντισώματα κατά του κορονοϊού απ' ό,τι εκείνοι, οι οποίοι ανάρρωσαν από τη νόσο COVID-19.

Κατά τη διάρκεια της μελέτης, οι υπόλοιποι 4.902 εθελοντές έλαβαν placebo, όπως προβλέπεται από τους κανόνες μιας τυπικής μεγάλης κλίμακας κλινικής δοκιμής.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1520)
Tags:
παιδιά, δοκιμές, Sputnik V, εμβόλιο, Ρωσία, COVID-19, κορονοϊός, πανδημία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK