23:41 08 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1579)
0 53
Βρείτε μας

Καταπληκτικά τα ποσοστά της εμβολιαστικής κάλυψης της Ρωσίας, καθώς όσοι πολίτες της επιθυμούν θα έχουν λάβει το εμβόλιο κατά της COVID-19 έως τον Ιούνιο.

Με γρήγορους ρυθμούς και αποτελεσματικά προχωρά το σχέδιο εμβολιασμού των Ρώσων πολιτών κατά του κορονοϊού.

Ειδικότερα, το πρωί του Σαββάτου, ο Κύριλ Ντμίτριεφ, διευθύνων σύμβουλος του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) επεσήμανε πως η Ρωσία μπορεί να εμβολιάσει όλους τους πολίτες της -που είναι πρόθυμοι φυσικά να λάβουν το εμβόλιο- μέχρι τον Ιούνιο!

Μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 1, ο κ. Ντμίτριεφ υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως: «Ξέρετε, φυσικά, εστιάζουμε στον εμβολιασμό των Ρώσων και η Ρωσία είναι ουσιαστικά η μόνη χώρα στον κόσμο που μπορεί να εμβολιάσει όλους τους πολίτες που το θέλουν μέχρι τον Ιούνιο».

Σύμφωνα με τον Ρώσο αξιωματούχο, οι ΗΠΑ και η ΕΕ θα μπορούν να ικανοποιήσουν πλήρως τις εμβολιαστικές τους ανάγκες μόνο έως τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του RDIF συμπλήρωσε πως η Ρωσία επί του παρόντος παρέχει μικρές ποσότητες δόσεων του εμβολίου Sputnik V σε ξένες αγορές, καθώς προτεραιότητα έχουν οι Ρώσοι πολίτες.

Επισημαίνεται ότι το Sputnik V είναι ασφαλές, αποτελεσματικό και παρέχει πλήρη προστασία απέναντι σε σοβαρά περιστατικά της νόσου COVID-19, ανέφερε στις κεντρικές διαπιστώσεις το περιοδικό «Lancet».

Xρειάστηκαν μήνες έρευνας για τους Ρώσους ανοσολόγους και τους 19.866 εθελοντές προκειμένου να ολοκληρώσουν την τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών, η οποία επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα σε ποσοστό 91,6%

Το άλλο σημαντικό εύρημα είναι η ανοσογονικότητα του ρωσικού εμβολίου, καθώς οι 14.964 εθελοντές που έλαβαν το αληθινό εμβόλιο Sputnik V ανέπτυξαν 1,3-1,5 φορές περισσότερα αντισώματα κατά του κορονοϊού απ' ό,τι εκείνοι, οι οποίοι ανάρρωσαν από τη νόσο COVID-19.

Κατά τη διάρκεια της μελέτης, οι υπόλοιποι 4.902 εθελοντές έλαβαν placebo, όπως προβλέπεται από τους κανόνες μιας τυπικής μεγάλης κλίμακας κλινικής δοκιμής.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1579)
Tags:
Sputnik V, Sputnik, COVID-19, κορονοϊός, εμβολιασμός, εμβόλια, εμβόλιο, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK