18:35 05 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1563)
0 10
Βρείτε μας

Tο ρωσικό εμβόλιο παρουσιάζει αποτελεσματικότητα 91,6% και είναι 100% επιδραστικό έναντι σοβαρών επιπλοκών ενώ αποτελείται από δύο δόσεις που γίνονται σε ένα άτομο εντός διαστήματος 21 ημερών.

Οι Ρώσοι επιδημιολόγοι στο Ινστιτούτο Γκαμαλέγια, που κατασκεύασαν το πρώτο εμβόλιο κατά της COVID-19 στον κόσμο, του Sputnik V, εργάζονται σε μια τεχνολογία που θα επιτρέψει την γρήγορη τροποποίηση των εμβολίων κατά των νέων μεταλλαγμένων στελεχών.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του ρωσικού Ινστιτούτου, Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ: «δουλεύουμε επί του παρόντος σε μια τεχνολογία που θα μας επιτρέψει να αναπτύξουμε γρήγορα αποτελεσματικά εμβόλια σε περίπτωση γρήγορης μετάλλαξης του κορονοϊού».

Υπενθυμίζεται πως το εμβόλιο Sputnik V έχει ευρεία ζήτηση σε Ρωσία, Ευρώπη, Λατινική Αμερική και Μέση Ανατολή.

Νωρίτερα σήμερα, ο Κύριλ Ντμίτριεφ, Διευθύνων Σύμβουλος του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων, δήλωσε το Σάββατο ότι όλοι οι Ρώσοι που θέλουν να εμβολιαστούν πιθανότατα θα έχουν την ευκαιρία να το κάνουν μέχρι τον Ιούνιο.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1563)
Tags:
Sputnik V, Sputnik, COVID-19, κορονοϊός, νοτιοαφρικανική μετάλλαξη, μετάλλαξη κορονοϊού, μετάλλαξη, εμβόλια, εμβόλιο, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK