20:17 04 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1556)
0 42
Βρείτε μας

Απόλυτη αποτελεσματικότητα απέναντι σε σοβαρές και μέτριες περιπτώσεις COVID εξασφαλίζει το εμβόλιο της Ρωσίας, Sputnik V.

Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V δείχνει 100% αποτελεσματικότητα στην πρόληψη σοβαρών και μέτριων περιπτώσεων της COVID-19.

Αυτό έκανε γνωστό το Σάββατο, ο Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ, επικεφαλής του ερευνητικού ινστιτούτου Gamaleya που ανέπτυξε το εμβόλιο.

«Το εμβόλιο παρέχει 100% προστασία έναντι σοβαρών και μέτριων περιπτώσεων COVID», υπογράμμισε ο κ. Γκίντσμπουγκ μιλώντας στο Rossiya 1, ενώ συμπλήρωσε πως εάν οι εμβολιασμένοι επαναμολυνθούν, θα εμφανίσουν ήπια συμπτώματα στη χειρότερη των περιπτώσεων.

Yπενθυμίζεται πως το επιστημονικό περιοδικό «The Lancet» ανέφερε πως το Sputnik V είναι ασφαλές, αποτελεσματικό και παρέχει πλήρη προστασία απέναντι σε σοβαρά περιστατικά της COVID-19.

Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου εκτιμάται στο 91,6% μετά την ολοκλήρωση της τρίτης φάσης των κλινικών δοκιμών, με την εκπρόσωπο του ΠΟΥ στη Ρωσία Μελίτα Βούζντοβιτς να χαιρετίζει τα φοβερά του αποτελέσματα.

Σημειώνεται ότι το Sputnik V, όντας το πρώτο εμβόλιο που καταχωρήθηκε στον κόσμο τον Αύγουστο του 2020, έχει εγκριθεί εκτός από τη Ρωσία, στη Λευκορωσία, στην Αργεντινή, στη Βολιβία, στη Σερβία, στην Ουγγαρία, στην Αλγερία, στην Παλαιστίνη, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στη Βενεζουέλα, στην Παραγουάη και στο Τουρκμενιστάν, για επείγουσα χρήση.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1556)
Tags:
εμβολιασμός, εμβόλια, εμβόλιο, COVID-19, κορονοϊός, Ρωσία, Sputnik V
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK