21:33 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Από
Εμβόλιο κορονοϊού (1520)
0 10
Βρείτε μας

Σε συζητήσεις με την Τουρκία είναι η Ρωσία για την από κοινού παραγωγή του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού Sputnik V.

Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) είναι σε συζητήσεις με την Τουρκία για την κοινή παραγωγή του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού Sputnik V, ενημέρωσε ο Ρώσος πρέσβης στην Άγκυρα Αλεξέι Γερκόβ, μιλώντας στο Sputnik. 

Στα τέλη Ιανουαρίου, το RDIF –που προωθεί την πώληση του εμβολίου σε διεθνείς αγορές– υπέγραψε μία συμφωνία με κορυφαία τουρκική φαρμακοβιομηχανία για την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου στην Τουρκία και έκτοτε είχε αρχίσει η μεταφορά του της απαραίτητης τεχνολογίας.

Η Τουρκία μπορεί, κατά πληροφορίες, να παράξει εκατομμύρια δόσεις του Sputnik V ετησίως.

«Το RDIF έχει συγκεκριμένες συμφωνίες τους Τούρκους συνεργάτες. Αλλά, χρειάζεται κατανόηση πως κάθε χώρα –και η Τουρκία δεν είναι εξαίρεση– έχει τη δική της νομοθεσία που διέπει τη διαδικασία επίσημης καταχώρισης και χρήσης φαρμάκων, ιδίως εκείνων που παρασκευάζονται στο εξωτερικό. Είναι επίσης σημαντικό διότι εξετάζεται η δυνατότητα από κοινού παραγωγής του εμβολίου Sputnik V με την Τουρκία. Έτσι, το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη, οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται» σημείωσε ο πρέσβης.

Σημειώνεται πως το ρωσικό εμβόλιο έχει αποτελεσματικότητα 91,6% κατά της COVID-19. Οι κλινικές δοκιμές δεν έχουν ολοκληρωθεί, αλλά το εμβόλιο έχει εγκριθεί για χρήση σε αρετές χώρες, όπως η Λευκορωσία, η Σερβία, η Αργεντινή, η Βολιβία, το Μεξικό, η Νικαράγουα, η Αλγερία, η Παλαιστίνη…

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1520)
Tags:
εμβολιασμός, Τουρκία, Ρωσία, εμβόλιο, Sputnik V
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK