13:02 02 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η Ρωσία θεωρεί την απέλαση των διπλωματών της από τη Σουηδία, τη Γερμανία και την Πολωνία ως κίνηση αδικαιολόγητη και εχθρική όπως είπε σήμερα η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, Μαρία Ζαχάροβα.

Ως εχθρικές και αδικαιολόγητες κινήσεις χαρακτηρίζει η Μόσχα τις απελάσεις διπλωματών της από τη Σουηδία, τη Γερμανία και την Πολωνία. Όπως αναφέρει η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, η Ρωσία έχει παράσχει όλες τις απαραίτητε δικαιολογήσεις για την απέλαση των Ευρωπαίων διπλωματών από τη Ρωσία λόγω της συμμετοχής τους σε μη εξουσιοδοτημένες συγκεντρώσεις.

Την περασμένη εβδομάδα, το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι διπλωμάτες της Σουηδίας, της Πολωνίας και της Γερμανίας που είχαν συμμετάσχει σε μη εξουσιοδοτημένες συγκεντρώσεις στη Ρωσία κηρύχθηκαν «personae non gratae» και θα αποχωρήσουν από τη χώρα στο εγγύς μέλλον. Νωρίτερα την ίδια μέρα, η Πολωνία, η Γερμανία και η Σουηδία έκαναν λόγο για αντίποινα και απέλαση Ρώσων διπλωμάτων.

«Οι σημερινές αποφάσεις της Πολωνίας, της Γερμανίας και της Σουηδίας είναι απλώς παράλογες, εχθρικές και αποτελούν συνέχεια των ενεργειών της Δύσης κατά της χώρα μας και τις οποίες χαρακτηρίζουμε ως παρέμβαση στις εσωτερικές μας υποθέσεις» δήλωσε η Ζαχάροβα στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Rossiya 1. 

Παράλληλα τόνισε ότι η Ρωσία είχε εκδιώξει μόνο εκείνους τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών πρεσβειών και προξενείων, «που πιάστηκαν να παρανομούν».

«Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι πως όταν η Δύση προχωρά σε απέλαση Ρώσων υπαλλήλων δεν προσφέρει κανέναν λόγο. Όταν τεκμηριώσαμε τις αποφάσεις μας, παρείχαμε αποδεικτικά στοιχεία, πραγματικά στοιχεία. Είπαμε ότι αυτή δεν ήταν πολιτική κίνηση, αλλά μια τεκμηριωμένη απόφαση, με βάση πραγματικά περιστατικά» πρόσθεσε η Ζαχάροβα.

Tags:
Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, Σουηδία, Γερμανία, διπλωμάτες, απέλαση ρώσων διπλωματών, απέλαση, Μόσχα, Ρωσία, Πολωνία, Μαρία Ζαχάροβα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK