00:10 09 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1579)
0 40
Βρείτε μας

Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων επιβεβαίωσε πως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έλαβε τα απαραίτητα έγγραφα για την έγκριση του ρωσικού εμβολίου Sputnik V.

Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) ανακοίνωσε πως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) έχει λάβει τα απαραίτητα έγγραφα ώστε να προχωρήσει στην έγκριση χρήσης του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού Sputnik V

«Στις 29 Ιανουαρίου 2021, το RDIF κατέθεσε την αίτηση έγκρισης του εμβολίου Sputnik V για χρήση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το Ταμείο έχει επίσημη επιβεβαίωση από τον EMA, πως η αίτηση έγινε αποδεκτή. Η ταχύτητα της έγκρισης θα κριθεί από τον EMA» ξεκαθάρισε το RDIF. 

Νωρίτερα σήμερα είχε γίνει γνωστό πως ολοκληρώθηκαν οι επιστημονικές διαβουλεύσεις με το ερευνητικό κέντρο Γκαμαλέγια, το οποίο ανέπτυξε το ρωσικό εμβόλιο, το πρώτο εμβόλιο παγκοσμίως κατά της πανδημίας. 

Εάν εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας υπό όρους και το εμβόλιο εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα είναι δυνατή η παράδοση του Sputnik V στην ΕΕ μέσω διαδικασιών με κεντρική διαχείριση.

Να υπενθυμιστεί πως το ρωσικό εμβόλιο αποδείχθηκε πως έχει αποτελεσματικότητα 91,6%. Οι κλινικές δοκιμές δεν έχουν ολοκληρωθεί, αλλά το εμβόλιο έχει εγκριθεί για χρήση σε αρετές χώρες, όπως η Λευκορωσία, η Σερβία, η Αργεντινή, η Βολιβία, το Μεξικό, η Νικαράγουα, η Αλγερία, η Παλαιστίνη… 

Ελπίδα ΠΟΥ να βάλει το εμβόλιο στη «φαρέτρα» του

Την ίδια ώρα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει εκφράσει την ελπίδα του να διανεμηθεί το ρωσικό εμβόλιο μέσω του διεθνούς προγράμματος COVAX, αφού λάβει έγκριση για χρήση.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνεδρίαση ώστε να συζητηθούν πρόσθετα στοιχεία σχετικά με το ρωσικό εμβόλιο, ενώ ο επόμενος γύρος των διαπραγματεύσεων έχει προγραμματιστεί για τις 15 Φεβρουαρίου.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1579)
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK