11:50 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 51
Βρείτε μας

Βολές κατά του ΝΑΤΟ εξαπέλυσε το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κάνοντας λόγο για απόπειρα αποσταθεροποίησης στη χώρα.

Το ρωσικό ΥΠΕΞ ανέφερε σήμερα κινήσεις εκ μέρους του ΝΑΤΟ, προς αποσταθεροποίηση της χώρας. 

Σύμφωνα με το υπουργείο, αντιπρόσωποι του ΝΑΤΟ συναντήθηκαν με τη ρωσική αντιπολίτευση για να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στη χώρα.

Επίσης, η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα εξέφρασε την πεποίθηση την Τρίτη ότι οι σύμμαχοι του Αλεξέι Ναβάλνι δεν πρέπει να ονομάζονται «αντιπολίτευση», διότι στην πραγματικότητα πρόκειται για πράκτορες που λαμβάνουν οδηγίες από το ΝΑΤΟ σχετικά με τη διεξαγωγή των συγκεντρώσεων.

«Στην πραγματικότητα πρέπει να σταματήσουμε να τους λέμε αντιπολίτευση, η αντιπολίτευση είναι ένα άλλο πράγμα. Αυτοί είναι παράγοντες επιρροής και μπορώ να το αποδείξω. [...] Στις 4 Φεβρουαρίου, ο Βόλκοφ (Λεονίντ Βολκόφ, επικεφαλής συντονιστής των περιφερειακών ομάδων του Ναβάλνι) είπε ότι δεν θα γίνονταν πλέον συγκεντρώσεις τον χειμώνα και θα συνεχιστούν την άνοιξη και το καλοκαίρι. Αλλά σήμερα, [...] ανακοίνωσαν το αντίθετο, είπαν ότι οι συγκεντρώσεις θα συνεχιστούν τον Φεβρουάριο. Λοιπόν, τι συνέβη μεταξύ 4 Φεβρουαρίου και 9 Φεβρουαρίου; [...] Χθες, ο Βόλκοφ και ο Ασούρκοφ [Βλαντίμιρ Ασούρκοφ, εκτελεστικός διευθυντής του Ιδρύματος Καταπολέμησης της Διαφθοράς του Ναβάλνι, το οποίο χαρακτηρίζεται ως ξένος πράκτορας από το ρωσικό Υπουργείο Δικαιοσύνης] πραγματοποίησε τηλε-συνάντηση με τα κράτη μέλη της ΕΕ, τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, στις Βρυξέλλες, στην πολωνική αποστολή στην ΕΕ» δήλωσε η Ζαχάροβα.

«Αυτή η μορφή, οι χώρες της ΕΕ συν οι ΗΠΑ και το ΗΒ, είναι κάπως ευρύτερη από την ΕΕ, αυτό είναι το ΝΑΤΟ. Έτσι, πραγματοποίησαν χθες μια συνάντηση με το ΝΑΤΟ και έλαβαν οδηγίες. Νομίζω ότι μόλις τους είπαν ότι δεν χρειάζεται να περιμένουν την άνοιξη και το καλοκαίρι, ώστε να συνεχίσουν να αποσταθεροποιούν την κατάσταση» συνέχισε η Ζαχάροβα.

Η Ζαχάροβα σημείωσε επίσης ότι η συνάντηση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μόνο ως «συνομιλίες με παράγοντες επιρροής για αποσταθεροποίηση της κατάστασης σε κυρίαρχο κράτος».

Tags:
Αλεξέι Ναβάλνι, Κρεμλίνο, αντιπολίτευση, ΝΑΤΟ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK