20:32 08 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την αποστολή του εμβολίου Sputnik V κατά του κορονοϊού αναμένουν στο εγγύς μέλλον οι Ρώσοι διπλωμάτες στις ΗΠΑ αλλά και οι Ρώσοι πολίτες που διαμένουν εκεί.

Το ενδεχόμενο η Ρωσία να στείλει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού Sputnik V για τον εμβολιασμό του διπλωματικού προσωπικού της αλλά και των Ρώσων πολιτών που διαμένουν στις ΗΠΑ, αποκάλυψε με δηλώσεις του ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσινγκτον Ανατόλι Αντόνοφ.

Όπως δήλωσε: «Η Μόσχα ανταποκρίθηκε θετικά στην έκκλησή μας για εμβολιασμό. Νομίζω ότι έχουμε μια καλή ευκαιρία να δούμε το εμβόλιο εδώ στο εγγύς μέλλον».

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Αντόνοφ, η πρεσβεία θα ήθελε επίσης να μπορεί να προσφέρει εμβολιασμούς σε Ρώσους πολίτες που διαμένουν στις ΗΠΑ και κάλεσε τις δύο χώρες να ενώσουν τις δυνάμεις τους στον αγώνα τους κατά της πανδημίας.

«Η ρωσική πλευρά έχει επανειλημμένως τονίσει και συνεχίζει να λέει ότι δεν χρειαζόμαστε πόλεμο με εμβόλια, δεν χρειαζόμαστε πόλεμο μεταξύ γιατρών. Χρειαζόμαστε συνεργασία. Έχουμε πει πολλές φορές ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε πολύ περισσότερα για να σώσουμε τους άρρωστους για να προστατεύσουμε τους πληθυσμούς των ΗΠΑ και της Ρωσίας εάν συνεργαστούμε» δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής.

Το ενδιαφέρον για το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V αυξήθηκε έπειτα από δοκιμαστικά αποτελέσματα από ομότιμους που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα, τα οποία έδειξαν ότι ήταν σχεδόν 92% αποτελεσματικό έναντι του νέου κορονοϊού.

Tags:
Ανατόλι Αντόνοφ, Ρωσία, Sputnik V, COVID-19, κορονοϊός, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK