20:14 08 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1578)
0 21
Βρείτε μας

Στα 2,2 εκατομμύρια υπολογίζονται επί του παρόντος οι Ρώσοι πολίτες που έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση από το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V.

Σε περίπου 2,2 εκατομμύρια άτομα έχει χορηγηθεί η πρώτη δόση του Sputnik V ενώ πάνω από 1,7 εκατομμύρια πολίτες έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής διευθυντής του Κέντρου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Γκαμαλέγια Ντένις Λογκουνόφ.

«Περίπου 2,2 εκατομμύρια άνθρωποι έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου και περισσότεροι από 1,7 εκατομμύρια άτομα έλαβαν και τις δύο δόσεις. Η ασφάλεια του εμβολίου μπορεί να αναγνωριστεί» δήλωσε ο Λογκουνόφ σε συνέδριο, με τίτλο «Εμβολιασμός κατά της COVID-19, ένα αποτελεσματικό εμπόδιο στις πανδημικές προκλήσεις».

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, οι παραγόμενες δόσεις μέχρι στιγμής ανέρχονται σε 7 εκατομμύρια και ένα επιπλέον εκατομμύριο θα παραχθεί μέχρι το τέλος του μήνα.

«Τον επόμενο μήνα, η αναμενόμενη παραγωγή και στις τέσσερις εγκαταστάσεις παραγωγής θα είναι περίπου 10 εκατομμύρια δόσεις» πρόσθεσε ο Λογκουνόφ.

Το Sputnik V ήταν το πρώτο εμβόλιο κατά της COVID-19 που καταχωρήθηκε στη Ρωσία. Σημειώνεται ότι το ρωσικό εμβόλιο είναι κατά 91,4% αποτελεσματικό στην ανοσοποίηση, με βάση τα δεδομένα από τους πρώτους 22.714 συμμετέχοντες σε κλινικές δοκιμές, σύμφωνα και με όσα επιβεβαίωσε το προηγούμενο διάστημα η επιστημονική δημοσίευση του «Lancet».

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1578)
Tags:
εμβόλιο, εμβολιασμός, Ρωσία, Sputnik V
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK