07:09 03 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Αλεξέι Ναβάλνι (238)
0 60
Βρείτε μας

Τη συνεργασίας Μόσχας - Παρισιού για την ανάλυση των δειγμάτων του Αλεξέι Ναβάλνι ζήτησε ο κ. Πούτιν από τον κ. Μακρόν, πράγμα που ο Γάλλος Πρόεδρος αρνήθηκε.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνάντηση που είχε με τους αρχισυντάκτες ρωσικών ΜΜΕ αναφέρθηκε λεπτομερώς στην πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν για την υποτιθέμενη δηλητηρίαση του Αλεξέι Ναβάλνι.

Στη συζήτηση που είχαν οι δύο ηγέτες, ο κ. Πούτιν προσέφερε τη βοήθεια Ρώσων εμπειρογνωμόνων στη μελέτη των δειγμάτων του Ναβάλνι και διαβεβαίωσε ότι αν έβρισκαν «τουλάχιστον κάτι», θα άνοιγε μια νέα ποινική υπόθεση.

Μάλιστα, ο Ρώσος Πρόεδρος πρότεινε στον Εμανουέλ Μακρόν Ρώσοι ειδικοί να ταξιδέψουν στην Ευρώπη και να συνεργαστούν με ευρωπαϊκά εργαστήρια για να ανιχνεύσουν το «δηλητήριο» στα δείγματα του Ναβάλνι.

Επίσης, ο κ. Πούτιν προσέφερε μια άλλη επιλογή συνεργασίας -να δεχτεί δυτικούς εμπειρογνώμονες στη Ρωσία και να εξετάσει τα δείγματα που έφερε εδώ- αλλά ο κ. Μακρόν αρνήθηκε.

Ως αποτέλεσμα, η ρωσική πλευρά, που ήταν έτοιμη να συνεργαστεί, δεν έλαβε απαντήσεις στις προτάσεις της ούτε από τη Γαλλία ούτε από τη Γερμανία.

Θέμα:
Αλεξέι Ναβάλνι (238)
Tags:
δηλητηρίαση, Βλαντίμιρ Πούτιν, Ρωσία, Εμανουέλ Μακρόν, Αλεξέι Ναβάλνι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK