19:50 08 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 40
Βρείτε μας

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο αποκλεισμού ξένων διαδικτυακών υπηρεσιών στη Ρωσία ο Βλαντίμιρ Πούτιν, το Σάββατο (13/02), σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν αντι-ρωσικές ενέργειες.

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε το Σάββατο (13/02) ότι δεν αποκλείει τη δυνατότητα απενεργοποίησης ξένων υπηρεσιών διαδικτύου στη Ρωσία σε περίπτωση εχθρικών ενεργειών κατά της χώρας. 

Συγκεκριμένα, κατά τη συνάντησή του με ρωσικά μέσα μαζικής ενημέρωσης που προβλήθηκε από το Rossiya 24, ο Πούτιν επεσήμανε ότι τυχόν περιορισμοί κατά των ξένων υπηρεσιών διαδικτύου θα εφαρμοστούν μόνο όταν η χώρα έχει τη δική της εναλλακτική λύση.

Χαρακτηριστικά, ο Πούτιν τόνισε:

«Όταν έχουμε κάτι δικό μας, θα περιορίσουμε, αν όχι καθόλου, λαμβάνοντας υπόψη μόνο μια συγκεκριμένη κατάσταση. [...] Δεν θέλω να κόψω τεχνητά τίποτα, αλλά όταν πραγματοποιούνται κάποιες εχθρικές ενέργειες, δεν το αποκλείω αυτό. Οι εχθρικές ενέργειες σε σχέση με τη χώρα μας είναι απαράδεκτες».

Μάλιστα, ο Ρώσος Πρόεδρος ανέφερε ότι υπάρχουν πολλές εγχώριες υπηρεσίες τεχνολογίας στη Ρωσία, όπως η Yandex και η Sberbank, που έχουν καλές προοπτικές.

Σύμφωνα με τον Πούτιν, «οι σεβαστοί συνάδελφοί μας, όταν βλέπουν ότι υπάρχει μια εναλλακτική λύση και δεν έχουν μονοπώλιο σε αυτήν την αγορά, θα ενεργήσουν διαφορετικά».

Υπενθυμίζεται ότι, μέσα στον Φεβρουάριο, ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, είπε ότι είναι «δυνατό» να μειωθεί η ξένη κίνηση στο διαδίκτυο σε περίπτωση «εχθρικών» ενεργειών προς τη Ρωσία, αλλά σημείωσε ότι ένα τέτοιο σενάριο είναι «απίθανο».

Ο ίδιος είπε, επίσης, ότι η Ρωσία έχει νομοσχέδιο για το τμήμα της στο διαδίκτυο, το οποίο, εάν θεσπιστεί, θα είναι σε θέση το Internet να λειτουργεί αυτόνομα.

Σχετικά:

Πούτιν: Η Ρωσία αντιμετώπισε καλύτερα την πανδημία από Ε.Ε. - ΗΠΑ
Πούτιν: Οι αντίπαλοι της Ρωσίας διαχρονικά βασίζονταν σε ανθρώπους πεινασμένους για εξουσία
Tags:
Βλαντίμιρ Πούτιν, Internet, διαδίκτυο, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK