19:17 05 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 10
Βρείτε μας

Η Ρωσία τα πήγε καλύτερα στην αντιμετώπιση της πανδημίας της νόσου COVID-19 σε σύγκριση με άλλες χώρες και ιδίως την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ επεσήμανε, το Σάββατο (13/02), ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανάμεσα σε άλλα.

Στο ότι η Ρωσία αντιπετώπισε καλύτερα την πανδημία της νόσου COVID-19 σε σχέση με άλλες χώρες και, κυρίως, με την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ στάθηκε, το Σάββατο (13/02), ο Πρόεδρος της πρώτης, Βλαντίμιρ Πούτιν. 

Ειδικότερα, κατά τη συνάντησή του με ρωσικά μέσα μαζικής ενημέρωσης που προβλήθηκε από το Rossiya 24, ο Πούτιν τόνισε πως πι αρχικές ξένες προσδοκίες ήταν ότι η Ρωσία δεν θα μπορούσε να αντέξει τον κορονοϊό, αλλά αποδείχθηκε ότι τα πήγε καλύτερα από άλλες χώρες.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, ο πιο αμερόληπτος δείκτης επιτυχίας στην αντιμετώπιση της πανδημίας της νόσου COVID-19 είναι ο αριθμός των μολυσμένων ατόμων ανά 100.000 ενός δεδομένου πληθυσμού.

Χαρακτηριστικά, ο Πούτιν υποστήριξε:

«Έχουμε 12 άτομα, εξακολουθούν να έχουν 45. Έχουμε αρχίσει να παράγουμε 20 φορές περισσότερα ατομικά μέσα προστασίας από ό,τι στην αρχή της πανδημίας, 20 φορές περισσότερο. Η κινητοποίηση ολόκληρου του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης, η κινητοποίηση της βιομηχανίας ήταν απλώς ασύγκριτα υψηλότερη από ό,τι στις ευρωπαϊκές χώρες και στις ΗΠΑ. Υπάρχει κατάρρευση εκεί».

Μπορεί ο Ρώσος Πρόεδρος να παραδέχτηκε ότι υπάρχει ένα υψηλό επίπεδο υγειονομικής περίθαλψης στη Δύση, αλλά -όπως είπε- διατίθεται μόνο σε επιλεγμένες ομάδες και όχι στον γενικό πληθυσμό όπως γίνεται στη Ρωσία.

Ακόμα, ο Πούτιν ανέφερε:

«Δεν έχουν την ικανότητα κινητοποίησης, όπως αποδεικνύεται, η δική μας είναι καλύτερη».

Καταληκτικά, ο Ρώσος Πρόεδρος είπε ότι η χώρα έχει δικά της προβλήματα και ορισμένα νοσοκομεία είχαν κατακλυστεί εν μέσω της πανδημίας, αλλά συνολικά «τα πράγματα είναι καλύτερα από ό,τι σε άλλα μέρη».

Σχετικά:

Πούτιν: Δεν αποκλείω μπλοκάρισμα ξένων διαδικτυακών υπηρεσιών ως απάντηση σε αντι-ρωσικές ενέργειες
Πούτιν: Οι αντίπαλοι της Ρωσίας διαχρονικά βασίζονταν σε ανθρώπους πεινασμένους για εξουσία
Tags:
ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Βλαντίμιρ Πούτιν, Ρωσία, COVID-19, κορονοϊός, πανδημία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK